Danny och Chris, som är ”mittemellan vänner och par”, gör vad de kallar ”unika accessoarer att bära över ett annat plagg eller bara som de är”, och de kom igång ordentligt i våras men hade planerat att sjösätta hela affärsidén i över ett och ett halvt år.

Det veganska lädret består av kork från korkträd i Portugal och tanken är att HL Harnesses ska göra produkter som kan mäta sig med äkta läder, men inte på något sätt skada djur i processen. Killarna håller sig i linje med detta på en strikt plantbaserad kost sedan sju år.

De bär ofta sina egna produkter och och modellar upp sina verk på sitt Insta.
Danny: Det vi mest gillar är att de lyfter alla kroppstyper. De hjälper bäraren att se sin kropp på ett nytt sätt och självförtroendet som våra bärare får av våra harnesk är vad som håller oss igång.

Är det en bög-grej eller upplever ni att straighta män också bär harnesk?
Chris: Bra fråga! Vi anlitade faktiskt vänner och familj i början för att få till en bredd i stilar och storlekar. Det gjorde att deras syn på harnesk vidgades och de blev lite sugna. Men samtidigt, de var mer intresserade av att fråga om vi kunde göra några till deras flickvänner istället. (skrattar).

Chris berättar att deras inspiration kommer från naturen, geometri och mönster från hela världen och just nu håller de på att lära sig att göra sina egna material. Favoriten är ”Spring Meadow”, som han bär oftast.
Danny: Så här långt är vi otroligt glada över den response vår business fått. Bara just nu håller jag på med åtta olika ordrar och det kommer snart produkter i ny design.

Hur är Liverpool/Merseyside som gaystad?
Danny: Liverpool är en väldigt bra stad att bo i, särskilt som ung gaykille. Vi bor nu ganska centralt men som student bodde jag mitt i city och nattlivet är minst sagt vilt. Jag skulle säga att vi har en väldigt intressant dragscen med en stor bredd i hur de olika artisterna är. 

Vad tycker ni om att Eurovision kommer till stan?
Chris: Det är så roligt! Vi kommer att vara i stan hela helgen, hejandes på Storbritanniens Mae Müller.
Danny: Jag har sett Loreens Tattoo på repeat…Hon är en otrolig artist med så mycket passion. Jag önskar henne verkligen lycka till att nå ännu en vinst.

www.hlharnesses.shop