Namnet ”Bry dig bra Britta” kommer av ett uttryck från Mathias mamma Monica, som betyder typ ”mind your own business”. Enligt exemplet: ”Jag tycker att du borde…”, ”Men gud, bry dig bra Britta” Mathias började slänga sig med det strax innan poddens födelse så när duon behövde ett namn var det givet.

– Men för att ha en podd som betyder ”mind your own business” så är vi all up in a lot of peoples businesses. Vi är två åsiktsstarka Brittor helt enkelt, säger de till QX.

Inget ämne är tabu för podden som kommer på onsdagar, och snacket rör vad som händer i killarnas liv. Det blir mycket humor, scenjobb, spaningar och mycket dejting, då de båda är på marknaden.
– Hur fungerar detjingapparna och hur får man till den bästa dejten? Och hur är vi på dejter? Hur är det att vara en 30+ bög som är singel i storstan?, säger Ludvig.

– Och lyssnar man på podden så tror jag att jag kan prata med djur och Ludvig snackar gärna snusk, till mitt stora förtret, berättar Mathias.

Båda är också rörande överens om att det är helt okej att slajda in i deras DM:s närsomhelst.
Annat som tas upp är bögar och beteenden, hur vi som community fungerar och vår plats i det. Liksom hur vi som hbtq-personer påverkas av varandra och glädjen av att tillhöra ett community men som ibland har sina brister. Och en hel del om mental hälsa.
Gäster blir det inte då de antagligen inte skulle få en syl i vädret.

– Podden är också en dokumentation av vår vänskap, så i nuläget är det bara vi. Också för att vi bara ha ren mic, sponsra oss för guds skull, hälsar Mathias.

Så hur sammanfattar man vilka Britta-boysen är?
Mathias Kenneth Jonsson kommer från Umeå, han är gammal Norrlandsmästare i taekwondo men sadlade om till show och musikalartist. Han är idag på Wallmans. Han är den härligare av duon. Ludvig Ryman är från västkusten och har en orimlig kärlek till scarfar och denim on denim. Jobbar som skådespelare och har just avslutat ett kontrakt på Intiman i Stockhom. Och ja, han är den härligare av duon. De lärde känna varandra för 13 år sen, och det började som ett one night stand som blev en sommarfling. Efter en mycket romantisk sommar skulle Mathias jobba i Stockholm och Ludvig skulle plugga i Göteborg, så de ”high fivade” och tackade för ett gott samarbete.
– Sen var vi bekanta många år, tills 2018 då vi började jobba på Intiman i Stockholm ihop. Vi delade loge, blev bästa vänner och när vi satt där i logen så gafflades det mycket om allt mellan himmel och jord, och någon kollega sa: ”Ni borde skaffa podd!” Så vi tog hen på orden och vips var vi med podd.

I sommar kan ni se Mathias och Ludvig på Mälarpaviljongen eller Långholmen pimplandes vin. Mathias gillar att vara i naturen och försöker tvinga ut Ludvig på det. Sen blir det ofta secondhand-rundor, pingis, sällskapsspel, standup och skvaller.

Lyssna här.