I en video som nu nått miljonpublik berättar Hoff och flickvännen Samantha om deras ovanliga relation. Paret som varit tillsammans i sex år talar ut i videon med rubriken “Ja jag är gay och ja jag har flickvän”

– Jag är homosexuell, jag identifierar mig inte som bisexuell. Min preferens är män, men jag har varit i det här stängda och exklusiva förhållandet med Samantha i sex år, och det har varit en dröm, säger Jacob Hoff i ett av klippen.

De förstår att det kan vara förvirrande för andra att förstå sig på deras relation. Men de menar att de är själsfränder och det går inte att förneka.
– Våran relation utåt kan ses som väldigt “straight” om du inte känner oss, säger Samantha. 

Efter att klippet gick viralt på sociala medier så har fler klipp efter det kommit där de svarar på följarnas nyfikna frågor om hur en sådan relation kan funka. I ett klipp undrar följare om de är intima.

– Ni har undrat om vi är intima med varandra, och ja, vi är intima med varandra. Det är inte en visuell grej, jag tänker inte ”mmm, vilken rumpa och vilka bröst”, det är mer ett osynligt band mellan våra själar, säger Hoff och menar att han är attraherad till sin flickväns själ och därför går det ihop.

Trots all förvirring bland följare berättar paret att de ser allt fler som har liknande förhållande som de och blir kära i varandras själar. Paret ser dessutom med ljus på framtiden och de längtar efter att få gifta sig och skaffa barn.