Benjamin Ingrosso hade en kanonsommar med slutsålda spelningar, galna fans och en himla massa outfits. Varje spelning bar han nämligen en ny look, såklart stylad av polaren och evige följeslagaren Dennis Bröchner. Nyligen släpptes nyheten om att Benjamin även drar ut i Sverige 2024, och med anledning av biljettsläppet träffade QX Sveriges bäst klädda popstar.

I somras hade du alltså olika plagg under alla konserter, hur föddes den tanken?
– 2023 handlar så mycket om vad man gör på scen, men också vad man gör i sociala medier. Mitt Instaflöde hade sett exakt likadant ut om jag inte bytt kläder. Ingen ser ju skillnad på själva scenen. Och när jag gjorde musikal var det tråkigaste jag visste att sätta på sig samma kläder varje kväll. På det här sättet känns varje gig som en premiär, och jag uppträder också annorlunda, publiken får en ny show varje spelning. Det blir liksom ett större minne av själva giget.

Men när man hittat nån man är snygg i, vill man inte fortsätta att köra på det?
– Dennis hjälper mig att toppa det hela tiden. Och jag säger visserligen att jag är så nöjd så ofta men så dyker nåt nytt upp som vi bara måste testa. Vi satte alla outfits från start, men sen kunde looks födas tio minuter innan gig. Och sen åkte plaggen av för det var så varmt och så slutade varje gig i bar överkropp ändå.

Är det någon skillnad mellan dig och Dennisöver åt vilket modehåll ni drar åt?
– Oftast sätter han på mig något, jag säger ”nja….” och sen efter fem minuter är jag supernöjd. Idag kan han sätta på mig vad som helst. Jag hade långkjol på Polarpriset i våras och det kändes som världens mest självklara grej. Det viktigaste är att man äger sin look.

Hur hade du sett ut utan Dennis?
– Som liten ritade jag ofta en långhårig kille i tajt-shirt, utsvängda brallor och boots. Det är ju jag idag, så förhoppningsvis hade jag hittat till killen lilla Benji målade. Men jag hade säkert blivit påverkad av andra ändå. När Bianca var tillsammans med sitt ex ville hon att jag skulle klä mig som honom, och jag hade nog lyssnat på henne och sett ut som en Östermalmsstekare (skrattar).

Slutligen, har bögar bättre stilkänsla än straighta?
– Jag tror det. Alla bögar jag känner klär sig bra. Men den typiskt heterosexuella mannens stil försvinner mer och mer. Det är så sjukt befriande att unisex kommer mer och mer. Tänk att dela garderob med med sin tjej, syrra eller mamma. Jag tror fan jag hade mammas sweaters från GeKås under turnén. Ja, backstage för Dennis hade aldrig tillåtit det på scenen. Och från min syster snor jag kläder hela tiden. Helt plötsligt är jag på väg hem med hennes jacka på mig. Men äh, hon har så många ändå. .