– Qruiser släpper nu flera förändringar i syftet att öka trygghet och säkerhet på sajten, berättar QX förlagschef Jon Voss. Detta kommer efter ett år av stora investeringar i nya servrar och en uppdaterad teknisk plattform. Förändringar som inte har synts utåt men som nu gör det möjligt att ta fram en uppdaterat community.
Det som händer när du loggar in på Qruiser är bland annat att kommunikationen nu är krypterad för alla användare. Tidigare var det en guldmedlemsfunktion. Som många redan märkt så måste nu de som inte bytt lösenord senaste ordet göra detta till den nya säkrare standarden.
Qruiser satsar även på att öka antalet verifierade medlemmar för att därmed öka trevnad och säkerhet. Dels kan medlemmar som tidigare verifiera varandra men nu kommer även Qruiser själva att verifiera efter att ha mottagit en guldbetalning via kort- eller bank.
– Syftet med verifieringar är att vi menar att det ökar säkerheten och vi tror även att de som är verifierade uppfattas som mer seriösa av andra medlemmar, säger Voss. Vi kommer nu även att mer aktivt påminna medlemmar om att göra sina presentationer mer innehållsrika, eftersom även det ökar såväl trevnad som samhörigheten på sajten.
För nya medlemmar införs nu en väntetid. De som startar ett nytt konto kommer få vänta ett dygn på att få kontot aktiverat. Vill nya medlemmar komma in tidigare kan man göra det genom ett bli guldmedlem.
– Med denna nya satsning hoppas vi först och främst komma åt problem som vi och andra mötesplatser på nätet har, säger Voss. De många påhittade spam-konton som använts för att försöka lura medlemmar och återkommande troll-konton liksom tillfälliga konton som skapat problem inte minst för kvinnor.
Guldmedlemskapet görs nu också om och tidigare stängda möjligheter för icke betalande öppnas samtidigt upp.
– Qruiser är dyr att driva och vi behöver självklart hitta en ekonomi som gör att vi kan driva och utveckla verksamheten. I Sverige har vi länge haft en kö som fungerat som en påminnelse om att köpa guldmedlemskap. Detta är helt unikt i communityvärlden, berättar Voss.
– Men utanför Sverige har vi inte haft denna typ av begränsning. Nu prövar vi att följa den standard som andra stora hbt-inriktade communities har, där tillgången till att se antalet xxx-bilder och filmer begränsas för icke betalande medlemmar. Det handlar helt enkelt om att vi inte längre har råd att drifta sajten utan intäkter även utanför Sverige.
Det är ännu inte beslutat om dessa begränsningar för icke betalande skall införas i Sverige och om det då kan ersätta kön.
– Våra förändringar handlar om att öka trevnad och säkerhet, att puscha medlemmar att göra sina medlemssidor mer innehållsrika. Självklart handlar det även om att öka antalet betalande medlemmar, eftersom för ta vi skall klara av att driva, underhålla och framförallt utveckla Qruiser, säger Voss.
– Efter denna satsning så lägger vi ännu mer fokus på utvecklingen av sajtens olika funktioner, inte minst för att underlätta kontaktskapande och kommunikation, avslutar Voss.
På Qruiser kan medlemmar komma med synpunkter och tips om de nya funktionerna och om framtida satsningar.