Hej Simon, du ska följa med på QX träningsresa till Portugal, hur känns det?
– Det känns verkligen jättekul med den här träningsresan, jag har coachat mycket innan men just ett sånt här upplägg har jag inte gjort tidigare. Alltså där man är tillsammans en vecka och håller flera pass om dagen, så det ska bli spännande.

Berätta för de som missat, vem är du?
– Jag heter Simon Nybacka och är 29 år. Jag kommer från en liten stad i Finland som heter Närpes men har bott i Stockholm i nio år. Jag jobbar på Svea Ekonomi och har numera crossfit som en hobby kan man säga.

Hur duktig var du i crossfit?
– Jag tävlade främst i lag inom crossfit. Mitt lag kom 6:a 2016 på Crossfit Games som är som ett VM.

”Världens starkaste bög” löd rubriken när du prydde QX omslag 2016. Hur mycket tränar du idag?
– Inte lika mycket som då jag tävlade men jag försöker träna 4-5 ggr i veckan. Dessutom håller jag pass på mitt gym en gång i veckan.

Du ska köra crossfit med oss. Vad är din styrka som tränare?
– Jag skulle säga att jag är bra på att se rörelsemönster och vad man ska ändra på för att få till bättre lyft eller rörelser. Jag är också bra på att anpassa träningen till alla nivåer.

Spelar det nån roll om man är tränad eller otränad när man kommer till ditt pass?
– Nej, det spelar absolut ingen roll, det kommer vara lätt att anpassa passen utefter samtliga nivåer och behov.

Vad ser du mest fram emot i Portugal?
– Att få träffa alla deltagare och lära känna lite nya människor…

QX träningsresa till Portugal anordnas den 18-25 april, 2020. Pris inkl flyg, hotell, frukost, middag, all träning samt föreläsningar från 8.950 kr per person. Boka här!
Med på resan följer även Tobias Karlsson, Thea Bronx & Andrianna Wängström, Lars-Åke Wilhelmsson och redaktionen på QX. Fler instruktörer kan tillkomma.