Thea, du ska med på QX träningsresa i april, berätta, vem är du?
– Det ska jag! Och det ser jag väldigt mycket fram emot. Jag skulle beskriva mig som en glad och kul tjej från Stockholm som brinner för träning och hälsa. Därför är jag glad att jag har möjlighet att kunna jobba med det på heltid och har gjort det till och från sedan 2006. Utöver det är jag löjligt besatt av katter, men är ironiskt nog allergisk. Har även en 8-årig dj-karriär bakom mig.
Har du åkt på träningsresor förut?
– Jag har varit med på en hel del sådana och alla har varit olika. men alla har haft en sak gemensamt – GEMENSKAPEN. Människor i alla åldrar och med olika historier och bakgrund som samlas under en vecka för att träna tillsammans, umgås och ha riktigt skoj ihop. Det bästa är att du helt själv väljer vad du vill träna, hur mycket och när. Man kommer varandra nära och många förblir vänner för livet. Kombinerat med sol och god mat brukar det bli en magisk upplevelse.
Vad ska du hålla i för pass?
– I skrivande stund är inget schema färdigställt men jag kan med viss säkerhet säga att jag kommer hålla svettiga danspass, Pilates, som är mitt hjärtebarn, dynamisk yoga där vi utforskar kroppens rörelsemönster och även högintensiva, köttiga pass som utmanar både styrka och kondition. Kanske lite annat smått och gott. Mina pass är alltid anpassade så alla oavsett träningsbakgrund kan hänga med.
Några andra önskemål?
– Jag hoppas det här blir en årlig resa där vi kan skapa ännu mer medvetenhet kring hälsa inom hbtq-communityt och bli ännu bättre på att peppa varandra till att ta bättre beslut gällande vår egna hälsa.
Vad har du för idrottsbakgrund?
– Jag har min bakgrund inom dans faktiskt. Jag är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolans moderna linje och vidareutbildad i både New York och Performing Art School i Göteborg. Samtidigt som jag dansade höll jag även gruppträningsklasser på olika gym och när jag slutade dansa fanns gruppträningen kvar.
Hur mycket tränar du i vardagen?
– Det blir en hel del träning. Jag försöker få in ett konditionspass i veckan och utöver det styrka i gymmet. Men mest blir det stabilitetsträning, yoga, mycket pilates och garuda på Stockholm Pilates Center där jag även kommer ha klasser från och med maj
Vad ser du mest fram emot inför resan?
– Alla möten med människor, få färg på huden och såklart att få svettas under gassande sol tillsammans med ER!
Tre saker som du absolut packar ned i resväskan?
– Solskydd för ansiktet så man åldras med stil, bikini och solglasögon. Sa någon vacay?
Är du singel?
– Japp!

Andrianna, du ska med på QX träningsresa i april, berätta, vem är du?
– En galen halvgrek med förkärlek till all rörelse som finns. Du kan hitta mig i garaget ena dagen och på salsaklubben den andra.
Har du åkt på träningsresor förut?
– Jag har jobbat som tränare på ett par olika träningsresor och det är helt underbart att få träffa så många olika människor och ha djupa konversationer, underhålla och skratta med personer jag aldrig hade träffat annars. Jag är ett stort fan av det mänskliga mötet och vad vi alla kan ge varandra. Man får vänner för livet på träningsresor.
Vad ska du hålla i för pass?
– Jag landar troligtvis på kampsportsinspirerade pass, funktionella styrkepass, Core, yoga, Bootcamp och liknande. Jag kommer nog också hålla i en föreläsning men schemat är inte spikat ännu.
Är vi bra på det här med träning och hälsa i hbtq-communityt tycker du?
– Vårt community är bra på att lyfta mental hälsa och acceptans över gränser vilket är en stor del av begreppet hälsa. Den mentala hälsan ger grundförutsättningar för den fysiska hälsan och träningen. I Sverige är vi överlag duktiga på träning och det märks i alla segment tycker jag.
Vad har du för idrottsbakgrund?
– Min mamma tyckte jag skulle kunna försvara mig från otäcka män och satte in mig på Jujitsu som fyraåring. Hon sa också ofta ”bli inte beroende av en man, var självständig” (skrattar) så man undrar ju hur mycket det kan ha format mig. Kampsport och bollsport är absoluta favoriter sedan barndomen. Min mamma frågade också om hon fick följa med på vår resa: Absolut!, sa jag.
Hur mycket tränar du i vardagen?
– 3-5 gånger på gymmet i olika intensiteter och pass. Försöker få in vardagsrörelse utöver det så mycket jag kan. Promenader, dansa salsa, yoga hemma och göra andra aktiva saker med mina vänner. Jag är en av de där personerna som kan stå och stretcha eller göra andra bra övningar på Ica Maxi. Allt räknas!
Vad ser du mest fram emot inför resan?
– Att få träffa alla fantastiska människor!
Tre saker som du absolut packar ned i resväskan?
– Kamera, första hjälpenpåse med massa bra grejer i och väldigt många strumpor.
Är du singel?
– Den delen av mitt liv håller jag gärna för mig själv.

Vill du följa med på QX-resa, boka med koden ”QX” så får du 3000 kr i rabatt.

Boka här!