Varför Personlig träning?
För att du lättare ska nå dina personliga mål. Du får mer hjälp att planera din träning samt hur mycket styrke–, konditions- och rörlighetsträning du är i behov av. Du får även hjälp med mer sunda kostrutiner som till exempel hur du ska äta innan och efter träning. Alltså, den personliga tränaren ägnar just dig 100% under ditt träningspass.

Vad kan en PT göra för dig?
ALLA elitidrottare har en PT för att de vet att det krävs för toppresultat och för att lyckas i sin idrott. Jag tycker att alla kan ha nytta av en personlig tränare, från nybörjare till proffs. PT:n lägger upp och genomför individuell och anpassad träning för just dig, och PT:n kommer att coacha och motivera dig till effektiva och säkra träningspass så att ni tillsammans finner styrkan att ta dig till nya mål.

Vad bör en PT kunna?
En personlig tränare bör ha kunskaper inom anatomi, fysiologi, tränings- och näringslära, samt kunna ta människan från där hon är idag. Några PT:s är mer specialiserade inom specifika områden, som till exempel motion, idrott, yoga, pilates, rehab etc.

Vad kostar det?
Många tar sin hälsa för givet, och det känns mer naturligt att spendera stora summor pengar på bilar, kläder, lägenheter och krogbesök. Men jag tycker att det viktigaste som finns är vår kropp och vår hälsa, både på kort och lång sikt. Personlig träning kostar idag från cirka 400 kronor till 2000 kronor, i timmen, beroende på erfarenhet och lokalitet.

Vart bokar du en PT?
Om du funderar på att anlita en personliga tränare så boka alltid ett konsultationsmöte för att gå igenom dina behov, önskemål och målsättningar samt kostnaden.
Det viktiga är att du känner att det känns bra och rätt samt att du känner att den personliga tränaren är engagerad och verkligen vill och kan hjälpa dig att nå dina mål.
Så våga ställa krav!

Vill du utbilda dig till PT?
Det finns en mängd olika utbildningar och behovet av engagerade, proffsiga och personliga tränare ökar hela tiden.

Tre tips:
www.theacademy.se
www.pt-school.se
www.safe-education.se