Hej Bobby, hur går det för dig på salongen under dessa corona-tider?
– Många kunder är försiktiga och bokar om sina tider. Vi har uppmanat dem att stanna hemma om de är sjuka och har större mellanrum mellan våra kunder, vi ‘spritar’ alla ytor och håller avstånd. I vanliga fall hälsar vi på varandra med kramar i salongen, men det gör vi inte så länge pandemin pågår. Jag är glad och tacksam att våra trogna kunder fortsätter att komma under de förutsättningar som råder och jag har turen att ha en lojal kundstock sedan många år tillbaka.

Är du själv orolig för att gå till jobbet?
– Nej, det kan jag inte säga, jag är bekymrad för människor runt omkring mig, särskilt de som tillhör riskgrupperna. Båda mina föräldrar har fått besöka sjukvården nyligen och jag har varit orolig för deras del. Mina tankar går till alla som är direkt och indirekt drabbade.

Du lägger ofta ut bilder med dina kunder på instagram, då får man känslan att du nästan enbart klipper kändisar, är det så?
– Absolut inte, alla är välkomna. Vår styrka förutom den erfarenhet och kunskap vi har är den hjärtliga och familjära stämningen som vi vill ge till alla som besöker oss. Jag tror att de personer som vi känner igen som kändisar tycker om att komma hit för att de kan slappna av i salongen och vara sig själva.
– Jag och Carola brukar till exempel sjunga tillsammans, hon låter gudomlig medan jag låter som en skata (skrattar). Carolina Gynning bemästrar vår kaffemaskin bäst. Danny Saucedo blev blond igår hos mig 1 maj. Benjamin Ingrosso kommer var 14:e dag. Jesper Blomqvist har gått till mig i 15 år. Även Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson blev platinablond nyligen här.
Andra kunder hos Bobby är bland andra Roy Fares, Rickard Sjöberg, Sonja Aldén, Robin Bengtsson, Erik Segerstedt, Martin Melin, Mikaela Lauren, Anna Book.
Adam Alsing var min vän och kund i många år. Jag klippte honom senast för några månader sedan. Sist jag såg honom var förra månaden när han kom in på salongen och köpte mina produkter. Han berömde dem och gav mig världens största kram, det var sista orden och kramen jag fick av vår älskade Adam. Det gör extra ont i hjärtat att förlora en sådan fantastisk fin person, jag tror hela Sverige känner både sorg och saknad.
Bobby har även haft internationella kunder i salongen som Dj Tiesto, Sting, Pink, Enrique Iglesias, Marta Silva och de flesta Hollywood-fruarna.

Din man Jimi då, klipper han sig hos dig?
– Ja, och han kommer faktiskt hit idag och ska klippa sig.

Du har nyligen lanserat hårprodukter i ditt eget namn, hur går det?
– Jag har väntat och väntat på rätt tillfälle för att framställa mina egna hårprodukter, jag vill ju att de skulle leva upp till mina högt ställda krav. Det har tagit många år från tanke till lansering, men nu har jag äntligen gjort det och produkterna har fått så fint mottagande. Jag är överväldigad av all positiv feedback.

Vad skiljer dem åt från andra produkter?
– Alltså, kvalitet är självklart viktigast. Den tummar vi inte på. Alla produkter är tillverkade i Sverige, de är inte testade på djur och är veganska. De måste självklart även fylla sitt syfte vad gäller funktion. Dofterna har jag utvecklat själv och jag är otroligt kräsen vad gäller doft så många har nog blivit frustrerade längs vägen (skrattar). Proverna har varit många kan jag säga. Men till slut har vi fått fram jättefina unisexdofter som passar alla.

Vad ska du göra i sommar?
– Precis som för de flesta andra har vi fått ändra våra planer för sommaren med hänsyn till pandemin. Jag tycker alla borde stanna kvar i vackra Sverige och spendera sina pengar här. Det skapar  jobb, men framförallt bygger det upp ekonomin i vårt land.

Bobbys hemsida hittar du här!