Alberto är uppväxt i Spanien där han var med i scouterna, Remy är från Belgien och har vandrat sen barnsben.
– Mina föräldrar tog med mig på vandringar i Alperna och i Frankrike, berättar han.
Idag bor de i Stockholm och har alltså startat Facebook-gruppen ”HBTQ vandring och friluftsliv”.
– Jag och Alberto fick kontakt eftersom vi båda gillar att vandra. En dag kollade vi om det fanns nån grupp på Facebook för hbtq-personer som gillar att vandra, för det vore kul att gå med några fler, men det gjorde det inte så vi startade en egen.
Intresset var stort och nu har gruppen mer än 250 medlemmar.
– Som mest har vi varit 40 personer på en vandring, säger Alberto.
– 40 bögar i en skog, säger Remy och skrattar. Och det roliga är att det är ett så brett spann, det är folk mellan 20 och 70 år som deltagit.
Remy berättar när de samlades på Gullmarsplan och skulle åka iväg till en vandringsled.
– Det var fullt med killar i vandringskläder. Vi tog upp hela bussen.
Anledningen till att de fått så många medlemmar tror de dels beror på att corona gjort att folk har ett behov att träffa andra och att det känns tryggt och säkert att ses utomhus.
– Och de som varit med är så naturintresserade och har så mycket kunskap, säger Alberto. När vi gick senast var det flera som kunde namn på alla blommor, fåglar och växter, jag blev så imponerad och det var jättekul att lära sig.
Dessutom är de flesta ordentligt utrustade, nästan alla har vandringskängor och vandringsbyxor.
– En del hade gått och köpt just för den här dagen, säger Alberto, men tillägger att man kan komma i jeans också om man vill, men man ska nog ha ett par bra skor, det kan ju vara lite blött och finnas kärr här och där.
– Det är viktigt att tillägga att det inte är jag och Alberto som initierar alla vandringar, det kan vem som helst göra, någon medlem kan skriva ”jag tänkte gå den här leden på lördag vid den här tiden” och så hakar andra på. Det är ett kul och enkelt sätt att mötas.
– Ja, man går ju i flera timmar tillsammans, säger Alberto.
– Sist åkte vi 08 och kom hem 19, säger Remy. Men då fikade vi, badade och låg i solen och vilade. Det var en underbar dag.
Och alla har ryggsäck och har med sig fika.
– Ja, nån hade väl med sig en bag-in-box en gång men det är inte så vanligt.
– Det är verkligen kul att umgås en hel dag med människor man aldrig hade träffat annars. Nu hoppas vi bara att tjejerna hakar på också. Vi har en del tjejer som är medlemmar, men än så länge har ingen tjej följt med på något event.
I sommar ska Alberto och Remy gå delar av Kungsleden. Men det är en privat vandring.
– Ja, vi ska vandra i fem dagar, säger Remy. Men vi väntar till slutet av augusti. Det är en bra tid, då har myggen åkt hem (skrattar).