När gayporrstjärnan Silver Steele åkte på apkoppor i början av juli bestämde han sig för att dokumentera allt – och visa omvärlden hur viruset egentligen ser ut. I en serie ärliga inlägg på Instagram och Twitter har över 50 000 följare kunnat följa honom genom tre plågsamma veckor.

Steele har även uppmärksammats i media, och han berättar i intervjuer om hur han blev smittad genom ”mycket kroppskontakt” under ett 4 juli-firande. Dagarna efter kom de första symptomen, små utslag som han först trodde berodde på rakningen.

Den 15 juli testade han positivt.

Porrskådisen Silver Steele fick apkoppor

”Två veckor in och utslagen i mitt ansikte är brutala”, skrev han i en uppdatering kort därefter. ”Nu dyker de upp över hela kroppen. Smärtan som jag har upplevt gör mig tårögd. Det här är inget jag skulle önska min värsta fiende…”

Först efter 3 veckor och en mängd smärtstillande började symptomen avta. Silver Steele lade nyligen ut en bild som visar hans ansikte under veckorna med apkoppor.

”Jag vill att ni alla ska se ett exempel på hur viruset ser ut över tid. Mitt mål är inte att ni ska bli äcklade utan lära er. Det är inte alla som får samma symptom men experterna har sagt att mitt fall är ett ”kliniskt perfekt” exempel”, skriver Steele.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Silver Steele (@therealsilversteele)

Nu är han äntligen frisk sedan några dagar tillbaka. I ett inlägg som postades häromdagen uppmanar Steele alla som kan att vaccinera sig – det har han gjort.

Han ber också sina följare om att visa andra respekt: ”Det här kan hända dig. Folk kan känna sig väldigt ensamma”, säger Silver Steele.

Enligt en studie av 528 fall av apkoppor i 16 länder var 90 procent av patienterna homo- eller bisexuella män som haft sex med män. Den 25 juli klassade Världshälsoorganisationen WHO smittspridningen av apkoppor som ett internationellt hälsonödläge.