Mattias, berätta om Fikus-Fys?
– Det är styrketräning i cirkelformat. En ”kurs” på sex tillfällen för de som vill få bra träning i en trygg, härlig och öppensinnad miljö. Vi drar igång med en ny kull, den tredje omgången, 14 mars.

Hur kom du på idén till detta?
– Det var under inspelningen av en podd som jag kläckte ur mig: Jag ska ha fikusfys under Pride! ”För fikusar och andra garderobsväxter”. Då körde jag ett ”pop up-pass” som blev lyckat och sen utvecklades det till en kurs.

Hur var höstens ”kull”?
– Underbara! Merparten fortsatte till omgång två och kör förhoppningsvis vidare. De har blivit så grymma och det är så kul att se deras utveckling. Många har sportat mycket tidigare men kanske inte styrketränat på det här sättet. Jag är så glad att den känslan jag ville försöka skapa, infriades. Det är skratt, högt i tak, fightingspirit och fin gemenskap.

Finns det några särskilda övningar just för Fikus-fysen?
– Jag varierar rörelser hej vilt. Jag vill utmana gruppen i koordination, explosivitet, råstyrka, flås. Så nej ingen särskild övning men jag avslutar passen med en ”happy ending” där vi lägger lite extra krut på en muskelgrupp. Typ rumpa, tuttar eller biceps.

Är det här ett bra tillfälle att få till en liten flirt också?
– Det kan det absolut vara. Klubbig musik, källargym, jag släcker ned och tänder den lilla discolampan. Sen är det i och för sig fullt fokus på träningen, sen om de ger sängkammarblickar eller slängkyssar under vilan så har jag som coach förståelse för det…

Hur träffade du din man, inte på gymmet va?
– Nej. Jag blev medbjuden till hans inflyttningsfest och efter att vi hälsat såg jag ingen annan. Det tog åtta år, men nu får jag programmera hans träning. I år firar vi tio år!

Berätta för de som inte vet vem du är?
– Jag är en idrottsnörd sen barnsben som tävlade i friidrott på hög nivå. Sen sadlade jag om till musikalartist. Nu driver jag Lagret Södermalm ”Sveriges minsta och kaxigaste gym” tillsammans med underbara Elin Bjärkstedt, en straight kvinna med flat-vibbar (skrattar).

Du och jag har ju gått på samma gym på Värmdö, men något har hänt sista åren med dig, du har gått och blivit en crossfit-kille?
– Jag tog för mycket plats på det vanliga gymmet, vilket störde mig men framför allt andra tror jag (skrattar)! Så nu är jag på en crossfit box där jag kan härja fritt.

Och du tävlar?
– Jajjamen. Ibland går det bra och ibland går det dåligt. Jag hatar att förlora och kan bli riktigt sur när det inte vill sig. Lika glad och mallig blir jag när det går vägen. Det är kul att ta det på allvar, då känner jag att jag lever!

Vad är du sämst på i crossfit?
– De tunga lyften ligger jag efter i, men jag jobbar på det.

Och bäst på?
– De gymnastiska momenten och så har jag kvar lite uthållighet sen friidrotten.

Svår fråga, men hur snabbt kan man komma i form?
– För mig handlar inte form om vad du väger, ditt BMI, hur tungt du lyfter eller hur nyttigt du äter. Form för mig är något som en inte kan ta på. Att känna pondus, vara modig, våga ta plats, kunna uttrycka sig och LEVA med sin kropp. Det är form för mig och här tycker jag styrketräning kan hjälpa en att ”snabbt” få swung i kroppen.

Ger du privatlektioner som PT?
– Absolut. På Lagret Södermalm eller utomhus beroende på kund. Det är bara att ’slide into my DM’ så löser vi det…