– Run for Pride är inte bara ett lopp, det är en manifestation av vår övertygelse om att alla har rätt till att öppet vara den man är, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Vi är så glada över att återigen samlas för en dag fylld med glädje, rörelse och solidaritet, säger Janne Siponen, grundare av Run for Pride.

För sjätte gången är Run for Pride tillbaka för att fira mångfald och för att stödja HBTQI-rättigheter genom det årliga loppet på Djurgården i Stockholm Glädje går före prestation oavsett om man väljer att springa eller gå de 5 eller 10 kilometerna. Och har du hund så anordnas ”Pet Run” en timme innan loppet.

I år slår Run for Pride rekord i antal anmälningar, över 800 personer kommer svettas, flåsa och njuta av löprundan runt Djurgården. Och är du snabb på fingrarna kan du anmäla dig fram till klockan 13.00 imorgon torsdag här!

Startskottet går 17.30 men redan 16.00 börjar uppvärmningen där bland andra Sylve kommer uppträda med ett par låtar. Konferencier är John Valencia.

Run for Pride-loppet delar ut priser i fyra kategorier i distanserna 5 km respektive 10 km (guld och silver i varje kategori):

– Ickebinär
– Dam
– Herr
– Bästa utklädnad (endast guld – The winner takes it all).

100 kronor av varje såld biljett går i år oavkortat till Insamlingsstiftelsen RFSL, som stödjer initiativ i Sverige och i världen för att främja hbtqi-personers rättigheter.