För fyra månader sedan, den 29 januari, kom Lee Christiernsson ut som trans. Samma dag startade hon ett instagram. Ett instagram som snabbt fick följare. Flera tusen om dagen.

I veckan passerade hon 100.000 följare! Och vi har aldrig sett så många hjärta-emojis och hyllande kommentarer.

– Det är fantastiskt, säger Lee till QX. Det finns många fina människor där ute.

När Lee kom ut på qx.se en sen söndagskväll i januari exploderade nyheten. Det blev artiklar i var och varannan tidning, folk delade hej vilt. Sen fortsatte det, TV4 visade dokumentären Att bli Lee, hon delade ut pris på QX-galan, intervjuades i radio och satt i morgonsoffor och eftermiddagsprogram. Alla ville veta mer om Lees resa från Snickar-Björn till att bli Lee.

Sen dess har hon legat lite lågt.

– Allt går enligt plan, säger Lee till QX med ett skratt. Jag mår hur bra som helst. All uppståndelse kräver ju att man stannar upp och kanske tar ett steg tillbaka och ser till att alla är med på tåget. Min familj, mina barn och inte minst jag själv.

Vad har du sysselsatt dig med under våren?
– Det är olika projekt som än så länge är hemliga men som tagit en massa tid, jag har umgåtts med min familj men även med min stora släkt som jag dragit mig undan i från under nästan tre år medan jag genomgick min transition. Och så har skaffat mig ett nytt pass! Det du!

Känner folk igen dig på stan?
– Oh ja, det är många som kommer fram och pratar och vill ta en bild eller berätta något personligt som de själva går igenom. Det har jag inga problem med alls, jag är rätt van att folk känner igen mig. Och folk är så oerhört trevliga och respektfulla.

I dagarna passerade du 100 000 följare på ditt instagram, vad säger du om det?
– Det är helt otroligt, det hade jag aldrig någonsin trott. Det känns fint på något vis att det jag går igenom har landat så bra hos folk. Jag startade mitt instagram mest för att det kanske kunde hjälpa andra att följa mig och se min vardag och min resa. Den tog ju inte stopp i och med att jag kom ut, resan fortsätter. Jag börjar sakta bli den jag vill och få den kropp jag alltid önskat mig, men det tar tid. Säkert ett år till.

Så det har inte blivit något 100K-firande?
– Nej, inte än. Jag var med familjen på landet i helgen och umgicks intensivt och byggde terrasser, så det hanns liksom inte med.

Hur var det att bygga med släkten som du inte träffat på länge?
– Det var superbra, jag har en underbar, kul, snäll, fin och skvallrig släkt (skrattar). Men vi var mestadels med familjen, och det var skönt att få en timme för sig själv på mornarna den här gången och lyssna på radio och sminka sig. Det brukade vara jag som alltid var uppe först och styrde upp allt, nu fick nån annan göra det.

Kommer det bli mer byggande i framtiden?
– Ja, det är tänkt så. Jag har lite grejer på gång som kan bli kul. Jag har fått så otroligt många mail och förfrågningar under våren, och jag skäms att jag inte hunnit svara på alla, men jag började svara på nästan 50 mail och dagen efter så hade jag 100 nya, så det gick liksom inte.

Men du, du följs av 100 000 personer men själv följer du 0. Jag vet inte om det är kaxigt eller taskigt..?
– Jag vet, men det har bara blivit så. Någon sa att det bara är jag och Beyonce som följer 0 (skrattar). Men vet du, det började med att jag inte visste vem jag skulle börja följa och så tänkte jag att någon kanske skulle bli ledsen om jag följde en person men inte en annan, och så har det bara växt och nu vet jag inte hur jag ska göra. Vem ska jag börja följa? Men jag lovar jag ska skärpa mig, ni får hålla koll (skrattar).