Här är resultatet.

”Toppen”

Blossa 09 ”Clementin”.
Succén fortsätter för Blossa. Efter förra årets Blåbär kommer de med en knallorange flaska där smaken är Clementin. ”Välbalanserad”, ”inte lika söt som de andra”, ”skitgod” och ”klart bäst” var kommentarer. Alla utom en gav tummen upp.

Dufvenkrooks Amore Hjortron.
En snygg glögg i en snygg flaska. Dufvenkrooks har många olika smaker och det här var den som föll testpanelen bäst i smaken. Mjuk och len, syrlig utan att vara för söt och frisk med god eftersmak. Dufvenkrooks Hjortron är räddningen för oss som saknar Blossas hjortronglögg från 05.

Kronovalls Vinslottsglögg
Från Tomelilla kommer denna klassiska glögg, snyggt och enkelt paketerad i en rak flaska med en liten röd etikett. Här kan man låta flaskan stå kvar på bordet när man serverar glögg, den skäms inte för sig. Vill man ha en klassisk rödvinsglögg, men tröttnat på Blossas klassiker är Kronovalls vinslottsglögg din grej. Det var vi alla överens om.

”Helt okej”

Dufvenkrooks x-mas delight med smak av kakao
Kan en glögg smaka kakao och vara god. Ja, den här drack många redan förra året och visst funkar den. Kanske inte i några större mängder, men som efterrätt till kaffet i december funkar det helt okej. Inte så söt som chili/chokladen, men fortfarande söt.

Tindras Roséglögg
Årets glöggnyhet, roséglögg. Efter att försälningen av rosévin exploderat i Sverige på sommaren känns det inte helt oväntat att det skulle dyka upp en roséglögg. Och visst funkar det. Men bättre kall än varm, för värmer man den smakar det bara…ja, varmt rosévin.

Blossa multipack (Lingon, Blåbär och Hjortron)
Tre succésmaker i ett multipack. 3 flaskor á 200 ml. Gott, men som inte räcker länge. Och den är väldigt dyr (120 kr/pack). Vi uppmanar Blossa att ta fram dessa smakerna i stor flaska, på beställning.

Blossa Apelsin lättglögg + Blossa Lingon lättglögg
Jodå, som lättglögg kan man ju inte kräva så mycket så då funkar Blossas nya Apelsin samt Blossa Lingon utmärkt. Men det blir lite vattnigt. Och tunnt.

”Nej tack”

Dufvenkrooks Amore Vanilj
Efter en mun är man redan trött på den. Vanilj och socker i en stor explosion. ”Nej usch” och ”är det okej om jag häller ut den?” pustade testpanelen.

Dufvenkrooks Chili choklad
Söt och artificiell. Den här var inte alls god. Lät ju spännade men, nej tack.