I måndags på QX GayGala var det officiell premiär för nya cavan True Colours. En strålande vacker flaska i regnbågens färger, en egen druvblandningfrisk med fruktighet av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet i eftersmaken.
Cavan släpps av Altia i ett samarbete med Regnbågsfonden som stöttar HBTQ-rörelsen internationellt, senast genom stöd till arbete i Nigeria, Botswana, Sydafrika och Ryssland. Av varje såld flaska går 5 kronor till fonden.
– True Colours finns för att hylla människor i HBTQ-communityn och deras släkt och vänner, säger Catarina Elvroth, produktansvarig för True Colours på Altia. Eftersom en del av försäljningen går direkt till Regnbågsfonden bidrar alla som köper True Colours till att människor i hela världen får förutsättningar att vara sig själva utan att behöva vara rädda för att bli förföljda.

Och det har blivit en riktig rivstart för försäljningen som smygstartade redan den 1 februari. Till dags dato har 2000 flaskor redan beställts av kunder via Systembolaget till 300 av deras butiker, där butikerna i Stockholm, Ringen, Fleminggatan, Johanneshov och Liljeholmen just nu toppar statistiken. Fortsätter beställningarna i den takten kommer cavan snart hamna på hyllorna.

Vid den officiella premiären på GayGalan i måndags såldes alla flaskor slut i ett nafs. En nya omgång levererades under kvällen och även den gick åt på kvällen. För de av er som dricker alkohol är det en given dryck nu på lördag när ett sammandrag av GayGalan visas på TV4 klockan 21.30, och såklart även lördagarna framöver då Melodifestivalen sänds!

Altia skriver att True Colours passar utmärkt som aperitif, skaldjursrätter och till varma och kalla förrätter liksom till fräscha desserter. Flaskan på 750ml kostar 98 kr.
Cavan består av druvblandningen Parellada 41%, Macabeo 23%, xarel lo 27% och Chardonnay 9% och kommer från den katalanska producenten Sumarocca.

Beställ nu till helgens festligheter.