På årets QX-gala lanserade vin-importören Altia en spansk cava med namnet ”True Colours”. På alla bord stod den regnbågsfärgade flaskan och ett bättre tillfälle att lansera denna finns väl knappast, en dryck som signalerar fest men också med ett syfte som bidrar till hjälp för HBTQ rörelsen i stort sett hela världen.

Jag ställde några frågor till QX ansvarige utgivare, Jon Voss, som har varit en del i detta samarbete. Hösten 2013 stiftade Jon Voss, Jonas Gardell och Arto Winter Regnbågsfonden som idag även har Kajsa Bergqvist och Fredrik Robertsson i styrelsen.

– Altia kunde tänka sig att skänka 5 kronor för varje såld flaska av True Colours och det skulle bli Regnbågsfonden som blev mottagare av dessa pengar, säger Jon.

– Vi fick vara delaktiga i processen med att ta fram både flaskan och dess innehåll. En väldigt rolig process och jag tycker själv att både flaskan och innehållet blev riktigt bra säger Jon lite stolt och tillägger att han just fått indikationer på att den kommer på hyllan i utvalda butiker på System-bolaget inom kort vilket är väldigt kul och ett tecken på att försäljningen går bra.

Här är det vi konsumenter som har makten, efterfrågan styr vilka nyheter som kommer ut i landets butiker. True Colours finns tillgänglig idag i beställningssortimentet med artikelnummer 78045 och en flaska kostar 98 kronor och 5 av dessa går oavkortat till Regnbågsfonden och dess verksamhet.
Och just nu finns flaskan på 32 butiker i Sverige. Så om du inte redan har bubblet klart till de kommande lördagarnas Melodifestival-tittande så kan du fixa flarran – se listan nedan.

Nyfiken på hur den smakar?

Självklart har jag testat den och det tycker jag att du också ska göra. Det är en cava från Spanien. Doften är medelstor med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

Min sambo och jag testade den när vi lagade lördagsmiddag och tog ett glas före maten och sedan fortsatte vi med den till förrätten som var räkor, passade utmärkt både som sällskapsdryck och till maten. I skrivande stund så pågår uttagning-arna till Eurovision för fullt och när du läser detta har vi både andra chansen och den stora finalen kvar! True Colours passar utmärkt till en ”Mello-kväll” så in på systembolagets hemsida och beställ hem och samtidigt bidrar du till en bättre värld för vår community. Vill du veta mer om Regnbågsfonden och deras arbete så titta in på deras hemsida: regnbagsfonden.org

Må bästa låt vinna!