På The Green Queen, tvärs över gatan från Mälarpaviljongen, är det bråda tider. Det sista har fixats inför lördagens säsongsöppning då veganer, glutenfria och andra hälsotänkade äntligen har sitt eget regnbågsskimrande krypin.
The Green Queen ingår i det delägaren Marcus Ullmarker kallar ”MP-staden” och för QX avslöjar han vad som är nytt för i år.

– Vi har fräschat upp lokalen och terrassen, målat och jobbat lite med nya färger och mycket, mycket blommor, säger han. På menyn satsar vi ännu mer åt street food, vegetarisk syndarmat som ändå inte är ohälsosam.

Det får du nog förklara lite mer vad det innebär!
– Jo men det smakar syndigt gott, skulle kunna vara onyttigt, men det är faktiskt inte det, svarar han och exemplifierar med de vegoburgare de har på menyn.

Som den där supergoda burgaren du komponerade förra året? Är den kvar i år?
– Jo absolut den. Spicy Corn and Chick peas-burger! Nytt för i år är våra ”Sloppy Joe” som är pitabröd fyllda med olika gottigheter, t.ex mexikanskt eller indonesiskt!

Och en stackars glutenintolerant har sitt paradis hos er!
–Ja precis. Allt vi har är såklart glutenfritt, vegetariskt och veganskt. Men utan att behöva bli bantarmat för det! Folk äter idag mer klimatsmart och man behöver inte vara vegan eller vegetarian för att komma hit. Det är många som kommer till oss och blir överraskade över att man kan äta bra och vara klimatsmart och samtidigt inse att det smakar gott.

Hur ser er publik ut?
– Vi har mycket fina stamgäster, säger Marcus. Men det är också lite mer hipp publik har vi märkt. Folk reser hit från Söder för att kombinera med Mälarpaviljongen.

Just ja. Man kan handla hos er och ta med över gatan!
– Precis, det är faktiskt många som gör det. Mälarpaviljongens meny är ju klassisk och hos oss hittar gästerna en bra kompletterande meny som ger ett större spektra till ”MP-staden”.

Och dricka till?
– Vi har brett utbud av vin, glutenfri öl och kallpressade shots. Retox och Detox under samma tak kan vi sammanfatta det som!

Nu är det komplett alltså nere vid vattenbrynet. Starta på The Green Queen med en fruktat god glutenfria bira medan du väntar på din mat, spisa på plats eller rassla över Norr Mälarstrand (OBS! ta övergångsstället och tåla dig till det blir grönt!) och knö dig ner bland de andra solbadarna. Ruggiga dagar så finns det sedan förra året en riktigt fin inomhusdel dit du kan fly undan regn, hagel eller och rädda frillan från snålblåstens modulerande effekt.