Efter två succésäsonger öppnar nu Kerstin & Britt för en tredje säsong i Saltsjö-Duvnäs. Killarna som driver det är som vanligt Håkan och Thomas och namnet på kafét är en hyllning till deras respektive mammor.
När QX besöker dem dagen innan säsongspremiären är det full rulle i köket och Håkan står och lagar rabarberpajer medan Thomas fixar med borden.
– Vi har dragit ner på både bord och öppettider nu i början, gästerna ska känna sig trygga i corona-tider och vi släpper bara in en kund i taget till kassan. Blir det kö får man vänta utanför, det är viktigt att alla känner sig trygga och håller avstånd, säger Thomas.
På menyn kommer man hitta kaffe, vin, öl och en hel del bakverk. Och även räksmörgåsar och soppa. Men de lite rejälare varmrätterna väntar de med till kaféet öppnar på heltid.

– Nu kör vi helgöppet under april till att börja med, men hela påsken har vi öppet, säger Håkan. Från 11 till 16 på skärtorsdagen och annandagen, de andra dagarna har vi öppet 11-17.
Och att det kommer att bli välbesökt även i år råder det ingen tvekan om.
– Grannarna här i kvarteren har redan varit och ryckt i dörrarna och mailat och frågat när vi öppnar, säger Håkan. Så det lär bli fullt ös.

Kerstin & Britts andra ställe, Strömparterren, öppnar först den 1 maj.