Berätta Kajsa, vad är Qvistarna på Holmen?
– Det är en hemma hos-restaurang i mitt och Josefins hem på Granholmen, som en är en ö mellan Vaxholm och Lidingö. Här hemma bjuds man på en 5-rättters pangmiddag med passade viner till, jag har ju haft ett stort intresse kring mat och vin i över 15 år och är sommelier, säger Kajsa.
– Jag är utbildad bartender sedan femton år och har jobbat på bland annat Urban Deli, Eataly och nu Sturehof, säger Josefin.
– Josefin är enligt mig Sveriges bästa bartender, säger Kajsa, så det kan hända att hon lagar ett par drinkar under kvällen. Att vi får göra det här tillsammans här hemma, på platsen vi gillar allra mest är ett drömprojekt.

När öppnar ni?
– Vi har redan kickat igång och haft en del test-sällskap under sommaren.

När har ni öppet och hur många gäster kan ni ha?
– Vi vänder oss till slutna sällskap, man bokar ju hela vårt hem, så man kan inte beställa ett för två. Vi siktar på att ha en sittning i veckan för grupper med max 15 personer. Idealantalet skulle jag säga är 10-12 personer. Sen kan man ju självklart komma två stycken om man vill, men det blir nog lite svettigt ekonomiskt då för dem (skrattar).

Hur kom ni på den här idén?
– Det är ett frö som legat och grott länge. Efter min idrottskarriär har jag drömt om att få förverkliga drömmen om en liten skärgårdskrog och nu har det blivit verklighet i vårt egna hem. Egentligen hade vi tänkt att öppna i våras, men vi fick skjuta på det på grund av corona.

Berätta, hur är upplägget en sån här kväll om man bokar in sig hos er?
– Man blir upphämtad med båt i stan, sen blir det bubbel och snittar på bryggan upp till huset. Middagen äter man i glasverandan med utsikt över Stockholms skärgård. Vi har satt ribban högt vad gäller både mat och vin, med råvaror från vår egen trädgård och vi handlar det mesta hos närliggande producenter. Sen blir man hemkörd på kvällen.

Jag har hört att det spökar i huset?
– (skrattar) Ja, det kan hända att det spökar. Jag berättar lite om huset under middagen som vi är delaktiga i båda två, gästerna sitter bokstavligen i vårt vardagsrum.
– Vi kommer bjuda er på en kväll som ni kommer prata om länge, säger Josefin.