Med de två sista helt magiska höstkvällarna i Mälarpaviljongens för året nya satsning Höstsalongen och den traditionella pumpasoppa-avslutningen på söndag så stängs detta vattenhål för att gå i vinteride.

– Vädret är med oss och det är en så trevlig stämning här nu, berättar Arto Winter som slitit hårt under en mist sagt ovanligt säsong färgad av osäkerheten kring Corona-pandemin.
– Hur känns det nu när ni snart stänger?
– Jag är lite sentimental men än mer tacksam för hur det har fungerat i år, svarar han. Jag tänker på våra gäster och framförallt vår personal burit upp denna säsongen. Det har varit en otrolig utmaning, men vi är nöjda med hur vi har lyckats hantera situationen.

– Sammanfattningsvis har det varit en bra och fin säsong, utmanande och nu skall vi skingras, så jag är lite sentimental.

Trots Corona-restriktionerna har Mälarpaviljongen lyckats genomföra flera av de traditionella eventen.
– Framförallt är det enormt viktigt att vi trots den rådande situationen lyckades genomföra Pride-eventen, säger Winter.

Höstsalongen, ett helt nytt inslag för i år, där paviljongen dekorerats med tyger, varma kaminer liksom facklor som tänds när solen gått ner och höstkylan smyger sig på, har med sin höga mysfaktor och feststämning förlängt säsongen.

– Så nu är det sista helgen för i år. Vad händer?
– Vi vill fortsätta med flaggan på topp med Höstsalongen i höstskrud. Det blir två festliga dagar med DJs och musik och på söndag är det traditionellt pumpasoppa med livemusik av Latin The Mood och Karin Hammar. Klockan 18.00 är det så stängt och sedan ses vi igen till Vårsalongen!
– Höstsalongen är som en startsträcka för en ny salong under ett nytt år som förhoppningsvis är lite mindre drabbat. Men även om Corona inte är helt över då så måste vi lära oss leva med detta och ändå fortsätta att leva.
– Kommer det vara lika fint pyntat på vårsalongen som i september?
– Det blir en annan känsla och vårfint! Då börjar ännu en halvårsberättelse med inledande tulpanprakt! Men vi kommer göra det mer ombonat och en lite ny profil.

Tips för er som också blir sentimentala! Gå in på Facebookgruppen Mälarpaviljongens vänner och se fotografen Ulla Andesongs fantastiska bilder på gäster och personal.