Först Roy – grattis till priset på Gaygalan där du blev Årets TV-stjärna. Berätta, hur kändes det?
– Tack så jättemycket, det kändes superkul att vinna det priset, speciellt när det är folk där ute som ringt och röstat, jag kände mig väldigt smickrad.
Var det nervöst?
– Jag var inte så nervös i början, jag vågade inte tro att jag skulle vinna. Men längre in på galan så började jag bli nervös, varför vet jag inte. Det var mer att jag tänkte ”shit, tänk om jag vinner då måste jag ta mig upp på scenen och säga något vettigt som jag inte alls har planerat” (skrattar). Men det gick ju bra.
Nu har vi sett dig i två säsonger av Go’kväll, berätta hur har det varit?
– Go’kväll har varit starten till mycket. Jag jobbar först och främst med fantastiska människor, som har hjälpt och stöttat mig sen min första dag framför kameran. Inte minst Ebba von Sydow som har varit lite som ett bollplank för mig. Sen har jag fått träffa så otroligt mycket härligt folk, allt från författare, designers och artister till skådisar, bloggare och inredare. Ja, listan är lång, det är väldigt svårt att ha en tråkig dag på jobbet när man åker upp till Umeå.
Har du blivit starstruck nån dag på jobbet?
– Hmmm, nja inte riktigt. Man träffas ju under andra omständigheter när man är där och ska spela in, man sitter i taxin tillsammans, sminket, lunchen… Det blir aldrig samma känsla som om du ser någon ute på gatan. Men självklart är det många gäster som man har tyckt har varit extra kul att träffa. Chris Medina tyckte jag var väldigt trevlig att träffa, lyssna på hans story om sitt liv och sin fästmö, det kallar jag kärlek, väldigt fint!
Om du ser tillbaka på ditt första Gokväll-program och det du gör idag, är det stor skillnad på Roy då och nu?
– Ja dom säger det. Jag känner mig i opch för sig lika nervös fortfarande innan kamerorna går på. Men visst har man lärt sig ett och annat och nu kan man hantera sin stress och nervositet på ett helt annat sätt, man är ju fortfarande amatör i TV-världen. Två säsonger är inte mycket, men utvecklingen går ju framåt och jag tycker det är galet kul att göra TV.
I höst kommer din bokdebut, berätta vad det är för en bok!
– Ja, det stämmer, den 4 september ska den ges ut. Det har varit en dröm för mig att få ge ut en bok i mitt namn och dela med mig av mn passion för bakning. Boken är en blandning av goda bakverk, allt från härliga pajer, chokladmouser, macarons, cupcakes, kakor och tårtor. Den innehåller allt som jag tycker är gott. Boken är uppdelad i fyra kapitel – middag, kafferep, mingel och fest. Mest för att vägleda folk lite till vilket sammanhang man kan baka dom olika sakerna.
Omslaget är redan klart, säger bara grrrrr…
– (skrattar) Tack!
Hur stolt är du över den här boken?
– Jag är väldigt stolt över min bok! Jag har jobbat med otroligt bra och skickliga människor under tiden, och det har lärt mig massor, det ligger sjukt mycket jobb bakom en kok/bakbok, men det är kul och nu när vi är inne på slutspurten med boken känner jag att jag vill börja på en ny…
Vilken efterrätt är du om du måste baka dig själv?
– Jag älskar ju allt som har med kola, choklad och nötter att göra, men om jag ska svara på din fråga får det nog bli något som kanske ser hårt ut på ytan men väldigt fin och god på insidan, hur man nu ska tolka det.
Jag äääälskar choklad, berätta vad ska jag baka?
– Då ska du baka min chokladdröm som finns i boken, en kladdig chokladcupcake, med daim, chokladtopping, kolasås och hackad choklad… hur låter det Anders? 
Som en dröm! Berätta, vad händer i sommar?
– Jag har några saker som jag väntar svar på innan jag riktigt kan planera min sommar, men det jag vet är att jag kommer tillbringa min sommar hos min kärlek i Los Angeles. Jag fick precis mitt arbetsvisum i USA, så det ska bli extra kul att åka igenom tullen och få visa upp det, jag kommer att vara lite extra stolt då.