Receptet är argentinskt och framtaget av en argentinsk stjärnkock vid namn Francis Mallmann.
Chimichurri heter den och blev min sommarfavorit!

Du behöver:
• 1 kopp vatten
• 1 tesked salt
• 1 kopp ordentligt packad färsk bladpersilja, fri från
   tjocka stjälkar
• 3-4 vitlöksklyftor
• 1 kopp färska oregano blad
• 2 tsk krossad chilipeppar
• 1/2 dl olivolja
• 1/4 kopp rödvinsvinäger

Gör så här:

Koka upp vattnet och lös upp saltet. Finhacka persilja,
oregano och vitlök. Lägg i glasburken. Rör i olivolja, vinäger
och chilipeppar. Tillsätt saltlösning under omrörning.
Förslut glasburken ordentligt och förvara i kylskåp minst ett
dygn före servering. Såsen håller sig fräsch i kylskåp i 10-15
dagar.