Receptet är argentinskt och framtaget av en argentinsk stjärnkock vid namn Francis Mallmann.
Chimichurri heter den och blev min sommarfavorit!
Du behöver:
• 1 kopp vatten
• 1 tesked salt
• 1 kopp ordentligt packad färsk bladpersilja, fri från
tjocka stjälkar
• 3-4 vitlöksklyftor
• 1 kopp färska oregano blad
• 2 tsk krossad chilipeppar
• 1/2 dl olivolja
• 1/4 kopp rödvinsvinäger
Gör så här:
Koka upp vattnet och lös upp saltet. Finhacka persilja,
oregano och vitlök. Lägg i glasburken. Rör i olivolja, vinäger
och chilipeppar. Tillsätt saltlösning under omrörning.
Förslut glasburken ordentligt och förvara i kylskåp minst ett
dygn före servering. Såsen håller sig fräsch i kylskåp i 10-15
dagar.
Uppdaterad 2016-11-15
Hjälp oss att komma ut
För att QX som månads- och nyhetstidning skall kunna fortsätta ge röst åt regnbågssamhället i hela sin fantastiska bredd behöver vi ditt stöd!
Som prenumerant får du månadstidningen digitalt före alla andra och du kan även välja att få den hemskickad. Med ditt stöd kan vi fortsatt komma ut!