”Förför med vietnamesisk mat” och ”Tillför glamour i vardagen med praliner” är två av de fyra matlagningskurserna som är till för regnbågssinglar. Varje kurs varar en kväll om fyra timmar.
Under pralinkursen prövar deltagarna att temperera choklad och gjuta vackra former, som fylls med tryffel. Medborgarskolan lovar också att var och en kommer att få med sig lite godsaker hem (om det inte blir en eller flera av singlarna förstås).
– Och under den vietnamesiska matkursen används härliga, typiska kryddningar, säger Eva Levin, som är verksamhetschef för Medborgarskolan i Stockholm.
Skolan har tidigare anordnat bowlingkurser för singlar.
– Fast singelbowlingen fungerade inte så bra. Det fanns ingen tid för konversation. Först var det min tur och sedan din tur och sedan vann någon och så var det slut, säger Levin.
Varför är matlagningskurser ett bättre alternativ?
– De öppnar upp för samtal. Man står tillsammans vid spisen och man äter tillsammans. Miljön är lugn.
Och det kanske är så att kärleken går via magen?
– Precis! Det stämmer.
Hur vanligt är det att man träffar någon under era kurser?
– Vi följer inte upp hur det går sen. Men vi har fått en del brev där par berättar att de gift sig. En bonus är om deltagarna träffar varandra efter kurserna. Det är ju tyvärr många som lever isolerat i dag och har svårt att hitta en bra mötesplats.
Kommer det fler kurser för regnbågssinglar?
– Vi håller tummarna för att det blir fler regnbågskurser till våren. Kurser är ett alternativ till tv:n eller krogen.

Andra kurser man kan gå, även om de inte riktar sig exklusivt till regnbågssinglar, är: ”Lär dig dirty dancing”, ”Bli mästare i sällskapsspel” och ”Vandra på vulkaner på Sicilien.