Jimmy Guo är killen som kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och som gästat TV4 som kock i Nyhetsmorgon. Till vardags jobbar han som copywriter och har bland andra jobbat för Victoria Beckham. Han kom ut i QX februarinummer och har nyligen givit ut sin första kokbok ”Mitt kinesiska skafferi”. Här svarar han högt och lågt på frågor mellan himmel och jord – vi kallar det ”Mina favoriter”.

Det har jag alltid i kylskåpet:
Aprikosmarmelad och västerbottensost.

Äter inte:
Allt kan vara gott förutom njure och svarta oliver.

Tre personer jag vill bjuda på middag:
Nigella Lawson, Jennifer Coolidge och Lady Gaga. Det här kan säkert gå hur som helst men jag har en känsla av
att det skulle bli stökigt och väldigt väldigt kul.

Favoritresemål:
London är min andra hemstad och min bästa partystad. Man vet aldrig var natten slutar…

Favoritlåt just nu:
Sonique ”It Feels So Good”

Min första pridefestival var:
…inte alls lika kul som jag tycker att det är idag.

Parfym jag använder:
Tom Fords ‘Beau de Jour’. Men jag gillar egentligen när killar doftar typ Axe eller dubbeldusch.

Podd jag gillar:
‘The Sandwich Universe’ – i varje avsnitt avhandlas en slags macka (typ tuna melt) och hur den perfekta versionen utav den ser ut.

Jag skulle aldrig klä mig i:
Säg aldrig aldrig för i somras började jag bära Crocs överallt och jag tycker det är en cool sko nu.

Känd person jag fått höra att jag är lik:
Får ibland höra att jag är lik Jackie Chan eller Bruce Lee men brukar också tycka att de som påstår det är korkade.

Jag klär mig helst i:
Plagg jag känner att få andra kan “pull off”.

Det äter jag helst till middag:
Vill nästan aldrig äta samma sak två dagar i rad. Men är ofta sugen på friterad kyckling och något fräscht och syrligt till.

I baren beställer jag:
Mezcal margarita.

Min första kärlek lärde mig:
Hur fullkomligt golvad man kan bli av den.

Favoritgodis:
Ritter Sport mjölkchoklad med hela hasselnötter och flingsalt.

Bok som påverkat mig:
Anthony Bourdains ”Kitchen Confidential” – kan säga att det inte direkt gjorde mig sugen på att starta restaurang.

Tidning jag läser:
Dagens Nyheter, men bara digitalt.

Jag klär mig helst i:
Plagg jag känner att få andra kan “pull off”.

Jag faller för
Gråspräckligt skägg, trygg personlighet och när båda ens kroppar liksom passar perfekt ihop när man skedar.