19 klassiga cocktails finns på den specialdesignade menyn: 14 nyheter, 2 klassiker och 3 alkoholfria alternativ. Självklart serveras ”vanliga” drinkar och efterfrågade Dry Martini fortfarande, men den nya cocktail-menyn är en spännande  satsning värd att testa.
– Vi har arbetat med svenska råvaror och satsat på smak, presentation och upplevelse, och tänkt hållbarhet, berättar barchef Anton Windmar.

Och satsningen är seriös. Under en vecka arbetas det 24 timmar bakom kulisserna för att framställa ingredienser till den nya menyn. Och isen som används är inget från något frostigt frysfack: Ren klar-is från en special-leverantör kyler alla drinkar.

Barchef Anton Windmar serverar en Suzette Highball.

QX testade menyn och det är både en kul och smakrik upplevelse.
Röda Starry Night (Banks 7-rom, blåbär, himmelsärtsblomma, champagnesyra, havremjölk) har inspirerats av Vincent van Goghs verk, och genom isbiten så ser man stjärnhimlen uppenbara sig i guld.
Eller vår favorit: Whiplash med Eminente rom, Grand aquavit, lime cordial, clementin och champagne som serveras i en kupa som vilar i ett marmorblock.  Frappé är en spännande joker i leken rent smakmässigt, med Hennessy VS cognac, kastanj, mint, absint och mirabelle (en plommonsläkting), som går åt Mint Julep-hållet.

Starry Night.

Efter att menyn presenterades den 5 oktober har redan cocktailen med det regnbågsvänliga Liza-namnet Cabaret smugit iväg som en av favoriterna. Och vi håller med: The Botanist gin, kaffir lime, vilda jordgubbar, pineau, chartreuse, citron och kokosmjölk bildar en finfin cocktail.

De två gamla Cadier-trotjänarna Antimon och Whiskeypinne har fått stanna och serveras uppseendeväckande storslaget.
Antimon (Hendricks gin, rönnbär, citron, champagne, och bitters) serveras med ett glas i en guldbur! Snacka om lyxigt!
Och Whiskeypinne (The Machallan & björk) är allt annat än en trist gubbdrink när den här serveras i en stor snirklig bit trä.

Alla cocktails serveras i olika glas, en del från hotellets egna Nobel-servis, andra i glas från olika delar av världen.

Så, hur lång tid har man på sig för att dricka upp en cocktail innan den börjar förlora sin absoluta potential och blir vattnig av den smälta isen.
– 15 minuter är tidsspannet jag brukar hålla. Sen är det olika från drink till drink, och hur isen reagerar på miljön du befinner dig i. Men det är en fingervisning, säger Anton Windmar.