Hallå Fredrik och Mattias, ni har en podd ihop som nu haft premiär , berätta!
Mattias: Ja! Det känns så roligt och väldigt nervöst på samma gång. Vi har spelat in några avsnitt redan och det känns så läskigt att det nu ska ut i universum och man måste ta fullt ansvar för exakt varje ord. Men det ska också bli jättekul att få visa en annan sida av oss som många kanske inte får se vanligtvis. Vi är ju oftast i våra ”jobbroller” där vi lagar och bakar och nu ska vi ta av oss förklädena och visa den mer privata sidan av oss.
Fredrik: Vi har planerat det här några månader så det är så kul. Det blev en seriöst oseriös podd om allt mellan himmel och jord med mycket skratt och värme.

Känner ni varandra sen tidigare?
Fredrik: Det var faktiskt min sambo Emil som först sa att vi borde göra en podd ihop. Vi tre gick på Pride ihop och jag och Mattias slängde käft som vi alltid gör, och när Emil sa att vi borde göra en podd kände jag direkt att det skulle vara så kul. Jag skrev ett mess till Mattias om han var sugen på att göra en podd ihop, efter tre sekunder kom svaret: Ja det gör vi! Resten är historia.
Mattias: Fredrik är världens snällaste kille som gör allt med ett leende och jag är lite mer…rakare i mina åsikter. Fredrik brukar säga bitchig…(skrattar).

Mattias är vegan, Fredrik är bullkillen som älskar smör, hur går detta ihop?
Mattias: Haha… det går bra! Jag försöker tallrik för tallrik introducera Fredrik till den gröna sidan och Fredrik får in ordet ”smör” i de mest oväntade konversationer. Jag är ju galen och vegan, men inte en galen vegan, så jag har förståelse för att alla inte är där jag är. Däremot älskar vi båda mat och bakning och det kan man prata om i överflöd även om man inte äter exakt samma kost.
Fredrik: Ja, och en vegan och smörälskare kan fortfarande vara vänner. Jag tycker det är roligt att lära mig mer av Mattias som är grym på vegansk kost, som idag fick jag testa Oumph för första gången – svingott! Jag är en allätare, nu från kött till oumph och allt däremellan.

Vad kommer podden handla om?
Fredrik: Det kommer vara många olika ämnen, allt från vänner, dejting och döden till roliga anekdoter från livet och vad vi varit med om. Vi har båda nära kontakt med våra följare så de kommer få komma med inspel om vad de vill höra om också.
Mattias: Sen går vi loss med våra åsikter och tankar i en galen mix. Det blir både väldigt många skratt, förhoppningsvis något tänkvärt att ta med sig men mest en underhållande podd när du vill bli upplyft.

Blir det fokus på mat och bak?
Mattias: Det är omöjligt att inte komma in på mat och bakning eftersom det genomsyrar exakt allt vi gör.
Fredrik: Men det är ingen mat och bak-podd. Det här är när vi tagit av förklädet och vad vi pratar om efter jobbet.

Ni är båda gay, är det en viktig ingrediens i er podd?
Mattias: En liten skopa gay är alltid en viktig ingrediens! Jag tror att vi överlag har lite andra referenser, erfarenheter och infallsvinklar eftersom vi är gay. Man ser saker på ett annat sätt vilket jag tror kan vara ögonöppnande inte minst för alla straighta som lyssnar. Jag menar, det går inte att prata varken död, liv, vänner, kärlek, sex och mat utan att koppla det till Golden Girls på något sätt.
Fredrik: Vi har spelat in ett par avsnitt nu och våra sambosar kommer upp titt som tätt som exempel…

Vilka poddar lyssnar ni själva på?
Fredrik: Jag är väldigt dålig på att lyssna på poddar själv, jag har försökt med har fullt upp med alla röster i huvudet redan…
Mattias: Jag gillar Historia.nu, Bildningspodden, Svart Historia och The Sarah Silverman Podcast. Gayiga poddar är Sibling Rivalry (Monét X Change och Bob the drag Queen), Race Chaser med Alaska och Willam och The Bald and the beautiful (Trixie Mattel och Katya)…

Kan ni ge oss ett tips på vad man bör testa att laga/baka till jul?
Mattias: Jag tycker man ska byta ut köttbullarna mot vegobollar på antingen sojafärs eller egna med t ex solrosrfrön och bönor. Gör lite roliga inläggningar med t ex tofu och grönsaker istället för sill. I år kommer jag göra min trillingnötspaj som är en smältande god chokladpaj med hasselnötter.
Fredrik: Mmmm… segmjuka saffransrutor är en av mina favoriter, lättbakat och gott när det är som bäst!

Här hittar du ”Under förklädet”.