Golden Naked Christmas Ale Jacobsen

Flaska 750 ml, 7,5 %, 65 sek

Betyg: 9

Stor, stark och väldigt mörk till utseendet. Trots det är den lättdrucken lagom julig utan att tappa ölsmaken. Extra plus för en tjusig flaska som värdigt kan stå på bordet.

Julöl Jämtlandsbryggeri

Flaska 330 ml, 6,5 %, 25 sek

Betyg: 6,5

En ganska tunn öl som inte är söt. Att den är lite lättare delar panelen, en blir besviken och en annan älskar. Jag säger bra! Tunga smaker får man ändå nog av när det vankas julbord.

Melleruds Prima Julöl

Burk 440 ml, 5 %, 19 sek.

Betyg: 4

Den har en väldigt djup färg och en god doft. Men där tar det stopp för oss. Tyvärr doftar den mer än den smakar och är ganska tam.

Älvsby Julöl Nyckelbryggeriet

flaska 330 ml, 5,1 %, 22 sek

Betyg: 4,5

En ganska trevlig öl till mat med en smak som vi spårar till apelsin. De i panelen som föredrar öl med lite drag i rynkar dock på näsan och slänger sig med ord som ”menlös”.

Ek-porter Gotlandsbryggeri

Flaska 330 ml, 8,5 %, 49 sek.

Betyg: 9

En riktig panel-favorit! Strunta i julbordet och luta dig tillbaka med en ångestdämpande Ek-porter. Fyllig och så spännande. Vi chockas dock av det höga priset, men skulle vi betala det? Ja, kanske.

Tomtebloss Winter Warmer Nya Carnegiebryggeriet

Burk 330 ml, 6,5 %, 25 sek

Betyg: 6,5

En populär liten juleburk med bra eftersmak, tänk öl med en liten hint av choklad. Snygg är den dessutom och på burk så man slipper glasåtervinningen. En till tack!

Nils Oscar Winter Edition

Flaska 330 ml, 7,5 %, 31 sek

Betyg: 8

Perfekt till den varma jultallriken och smakar dyrt. Lite sötare än vanligt vilket hade kunnat ställa till det om det inte var för den ordentliga promillehalten.

Sleepy Bulldog Winter Ale

Flaska 330 ml, 6,2 %, 20 sek

Betyg: 9

Ett av de billigaste julölen vi testar som dessutom får bland de bästa betygen. Det här är ingen söt historia utan perfekt besk. Lättdrucken men ambitiös. Vi tar hela lådan!

Falcons Julmumma

Flaska 500 ml, 5,2 procent, 19 sek

Betyg: 6

Smakar exakt som en kardemummabulle och gifter sig definitivt inte med prinskorven. Men varför inte byta ut den trötta glöggen mot en sådan här rackare?

Mariestads Winter Strong Ale

Flaska 330 ml, 8 %, 20 sek

Betyg 3,5

Mycket promille för lite smak tyckte panelen. Men det kanske inte alltid behöver vara något dåligt?