I veckan var det  stor invigning med bubbel och bullar då Roy Fares slog upp portarna till sitt tredje MR CAKE, denna gång på Regeringsgatan i Stockholm.

Grattis Roy till nytillskottet!

– Tack! Det känns superkul. Det har ju varit lite stökigt senaste åren med covid och inflation, så det känns kul att öppna ännu ett ställe, och idag är första dagen vi har öppet för allmänheten så det känns väldigt spännande.

Det är snart sju år sedan som konditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg öppnade sitt första MR CAKE-kafé i Stockholm. Två år senare slog de upp portarna för MR CAKE i Göteborg.

2022 bestämde sig dock kompanjonerna för att gå skilda vägar då de enligt Roy Fares ”vill olika saker”.

Roy fortsatte med Mr CAKE medan Mattias la sin tid på Tössebageriet i Stockholm som han drivit i över 25 år.

Nyöppnade MR CAKE på Regeringsgatan 57 kan ta 90 sittande gäster, ställets look skiljer sig lite från Rådmansgatan då det är mer pastelligt, ljusrosa och lite blått. Men menyn är densamma.

Bakar du själv något nu för tiden?

– Nej, det blir inte så mycket, men jag är ju med i hela processen. Man kan väl säga att jag är mer creative director idag, sen har jag ett fantastiskt team runt mig.

MR CAKE har idag 85 anställda och om bara två månader öppnar Roy upp ytterligare ett ställe – i Göteborg.

– Jag har inga ambitioner att öppna ett bageri i varenda hörn, det nya stället i Göteborg blir mer en säljhörna inne på Gallerian med några få sittplatser.

När åt du själv något från ditt bageri?

– Idag! Vår twice baked croissant med mandelkräm, vaniljkräm och hallon är fantastisk. (skrattar)

Men kalorierna verkar inte fastna på dig.

– Jo, nu gör de det. Och idag fick jag ett sms från mitt gym där det stod ”Vi har inte sett dig på länge, är allt ok?”. Så nu är det väl dags att gå dit… (skrattar)

Till sist, vad är storsäljaren på MR CAKE?

– Vi har två, vår Devils chocolate cake och vår Red velvet croissant. Du måste komma in och prova dem!