I fredags öppnade äntligen The Green Queen för säsongen! Det har fejats och fixats i lokalerna, byggts en helt ny del som är coctailbar och uteplatsen har blivit helt trollskt lummig. Inredningen är inspirerad av Medelhavet, berättar driftansvarige och delägaren Marcus Ullmarker för QX

– Marocko, Ibiza, Mallorca och så tänk farmkänsla med en flirtig atmosfär, säger han om det som verkligen känns som en behaglig uppgradering i flera nivåer och rikligt med sittningar runt om restaurangdelen.

Och så är namnet ändrat: Från The Green Queen till GQ Bakfickan Mälarpaviljongen. Från att tidigare år ha varit ett komplement med vegansk och helt glutenfri streetfood så har nivån snäppats upp några grader.

Sittande bord och dukning, lokalen som har ljudisolerats så det är ett behagligt ljud, som alltid då Ullmarker är inblandad bra musik och en uteserveringen som blivit större än tidigare och mer ombonad.

Risotto Milanese

Maten, som presenteras av kocken Pavlo Samoshko, är vegetarisk där det mest går att få veganskt och även glutenfritt. Det är fantastiska smaker i det som bjuds, som risotton, pocherade ägg, smashed avokado och nybakat bröd (som mot extra går att få glutenfritt). Marcus Ullmarker låter mer än supernöjd när han klassar den ungsbakade Shakshukan, en gratinerad och tomatbaserad grönsaksragu, som ”jättegod”.

– Det har varit enormt uppskattat bland gamla stammisar, grannar och nya ansikten, berättar Ullmarker på QX fråga om hur den första helgen har varit.

– Flera kom tillbaks dagen efter, vilket jag verkligen tycker är ett bra betyg.

Bardelen, som tidigare faktiskt var Mälarpaviljongens kontor, hänger ihop med restaurangdelen, men med en liten trappa och nivåskillnad blir det ändå en känsla av att vara en egen del. Här har Christoffer Kinnunen som dryckesansvarig fått in flera naturviner. Tillhör du de som har fördomar mot naturvin är ett tips att smaka det urval som finns hos GQ Backfickan. Jag blev själv glatt överraskad. I baren är det dessutom fokus på gin och cocktails med eller utan alkohol och såklart finns glutenfri öl.

– En nyhet, berättar Ullmarker, är att vi kommer ha öppet även efter att Mälarpaviljongen stänger för säsongen.

Bara det en efterlängtad nyhet som heter duga!

Så 20 år efter att Mälarpaviljongen öppnar bjuder Arto Winter med teamet på en rejäl uppgradering av sin bakficka!