I tisdags blev det officiellt att Oscar bar og café i Köpenhamn bytt ägare. Baren har flera gånger nominerats till QX GayGalas Öresundspris och tog också hem titeln 2003.
Oscar startades i december 2001 av Walther Griesé och Claes Petersen och är ett vattenhål för såväl köpenhamnare som tillresta turister.
Barens val av musik, säkert inspirerad av Walthers och Claes tid i Australien, blev snabbt ett av barens varumärken.
Liksom den avslappnade stämningen.
Innan de två reste till Australien och drev café i Sydneys gayvärld, var de framgångsrika restauratörer i Köpenhamns gaymiljö. 1991 startade de baren Sebastian på Hyskenstræde och under en period gav de även ut gaymagasinet Sebastian som var en av Nordens snyggaste gaytidning.
– Efter fem bra år på Oscar skall vi nu ha en lång semester tillsammans – och det var länge sedan sist, säger Walther till QX.se. När vi kommer tillbaks till Köpenhamn skall vi njuta av sommaren och är då öppna för nya projekt.

De nya ägarna blir Jimmy Khilje och Christian Berentzen. Daglig ledare blir Jonas Nielsen som arbetat på baren i över ett år. Enligt den köpenhamnska gaytidningen Out and About kommer Oscar drivas vidare som vanligt och med samma personalgrupp.

http://www.oscarbarcafe.dk/

Publicerad: 2007-02-07 15:01:09