Nakenfest innebär just att man vid ankomst tar av sig allt i hallen och sedan umgås med de andra festdeltagarna utan kläder. Och kvällen kan mycket väl innebära sex i en eller annan form.
– Men det är ingen gruppsexklubb, poängterar Stefan som är en av klubbens initiativtagare. Det handlar om att vilja umgås och festa med de andra medlemmarna. Inte bara komma hit, vara anonym, och söka sex. Man måste vara socialt kompetent också.
Stefan och en annan kille i trettiofemårsåldern är de som tar initiativ till Nakenfester-na, och tillsammans godkänner de framtida medlemmar i det slutna sällskapet.
– Idén till klubben kommer från att jag vid ett par tillfällen träffade killar för att ha gruppsex, berättar Stefan när vi möts i hans lägenhet. Närvarande är också Erik och Jonas, två av klubbens medlemmar. Alla tre är nakna. Lite för att ge en illusion av hur stämningen på en fest är. Så vi dricker vin, äter snacks och pratar om klubben. Stefan fortsätter:
– Det jag gillade på de här gruppsexträffarna var att det alltid var så avslappnad stämning. Vi åt middag, snackade, och sen hade vi sex. Så jag började tänka att det måste finnas fler som var intresserade av att hitta på nåt liknande.
Han kom genom bekanta i kontakt med en kille som hade liknande tankar. Båda två kände de folk på varsitt håll som var intresserade av ses för nakenfester. Och i januari i år hölls den första festen där Stefan och hans kompis blandade sina umgängeskretsar. Totalt kom femton personer till Stefans lägenhet.
– Vi tog med de vi kunde gå i god för, vänner i vår yttre bekantskapskrets. Det blev väldigt lyckat och avslappnat, trots att de flesta knappt kände varandra sedan tidigare.
Hur går en nakenfest till då? Läs hela artikeln i nya numret av QX som du kan ladda ner här:
Ladda ner QX november som PDF