I nya boken Allt vi inte pratar om, som riktar sig till killar, diskuterar välkända feminister manlighetsideal, sex och porr. SSU:s förbundsordförande Philip Botström är en av dem som medverkar.

Han utmanar bilden av hur en politiker ska vara och våga prata om. Något som han menar behövs då många upplever politiker som stela och tillknäppta.

Uppvuxen i lilla värmländska Filipstad som adopterad, mörkhyad och homosexuell var det inte helt enkelt att våga ta plats. Och han hade inte några förebilder. Nu hoppas han kunna bli den förebilden för unga människor.

– Om unga ska känna igen sig i politiken måste vi prata om frågor de berörs utav. För mig är det värt det om fler kan se kopplingen mellan det privata och politiska, säger Philip Boström.

Philip medverkar också i podden Allt vi inte pratar om som är en förlängning av Make Equals ”Killmiddag”, vilket ämnar att få killar och män att våga öppna upp sig och prata.

Pratar öppet i en podd

I podden berättar han om att inte våga spana in penisar i omklädningsrummet och hur han ser på sin egen kuk.

– Det kanske är kopplat till min komma ut-process men jag vågar aldrig titta på någon, oavsett om det är på gymmet eller med kompisar i omklädningsrummet. Och det är mycket för att jag har varit rädd för att de ska känna sig obekväma och tro att jag kollar in dem och ”bögar mig”, säger han.

På frågan om ”hur han känner för sin kuk” blir han allt mer personlig och bjuder på sina osäkerheter.

– Hade jag fått den frågan när jag var 17 hade jag direkt tänkt på storleken och hur den ser ut.

– Idag, 10 år senare, räknar jag in andra saker. Alltså hur fungerar min snopp, kan den bli hård när jag vill att den ska bli hård, hur hård kan den bli, hur länge kan jag ha sex, hur mycket kan jag komma, hur doftar och smakar den för min partner.

– Jag kan inte säga att jag alltid är nöjd. Vissa situationer har jag mycket självförtroende och andra är jag svinförbannad över att den inte funkar som jag vill, säger han.

Lyssna på hela podcasten här!