Ny vecka och nya möjligheter. Att ragga är och ska inte vara enkelt, men man måste ha roligt när man gör det, det är grundprincipen. Det spelar ingen roll om du gör det med vänner eller kör solo. Utforska och se vad som funkar och vad som inte funkar, men som hjälp på vägen finns QX som kan guida dig i rätt riktning.

Här har ni våra ”Gör och Gör inte” när du ska ragga på folk.

Gör

 1. Var dig själv.
  Herregud finns det något tråkigare men enklare tips? Sluta intala dig själv att du ska vara någon du inte är. Det är dömt att misslyckas för det kommer skina igenom.
 2. Le.
  Ett leende slår ALLT! Inte det där creepy American Psycho leendet utan ett genuint glatt leende. Då har du kommit halvvägs, jag lovar.
 3. Var ärlig.
  Tycker du att någon är snygg, säg det. Eller ännu bättre, om du spanat in personen du är sugen på och uppmärksammat attribut som du går igång på, berätta vilka och varför. Charmigt som tusan.
 4. Ta ett nej.
  Får man ett ”tack, men nej tack”, så acceptera det. Svälj din stolthet och gå vidare. Det är bara skämmigt med personer som hänger kvar i bakgrunden eller närmar sig på dansgolvet fast man sagt att man inte är intresserad.
 5. Gör något kul och oväntat.
  Överraska! Inte på det sättet att du tar tag i någons kön eller beställer tio äckliga shots. Men typ fuldansa, dra ett skämt, fråga om den andres favoritlåt och önska den eller ordna ett dansbattle med era vänner. Var kreativ, men inte snuskig!

Gör inte

 1. Syna en person.
  Det är INTE charmigt. Punkt slut. Det kanske händer på film och funkar där, men i verkligheten är det bara äckligt. Titta personen i ögonen hela tiden. Iallafall tills ni ligger i sänghalmen, där kan du titta på vad du vill.
 2. Kasta dig in i samtalet.
  Gå inte fram till två personer, varav en du vill ragga på, som uppenbart har ett trevligt samtal och avbryt det. Låt dem ha sin grej, invänta rätt läge och gå sedan fram. Lättare sagt än gjort oftast.
 3. Imponera med pengar.
  Det är passé att tro att man får omkull någon genom att visa sitt överflöd av pengar. I slutändan är det inte pengarna man går hem med, det är faktiskt personen. Det här med att den som bjudit på en drink förväntar sig något i ”gengäld” är omodernt och ocharmigt.
 4. Ta på personen innan ni gjort något annat.
  Det händer oftare än vad man tror, att man får en hand på rumpan, armen, magen, låret eller whatever. Det FÖRSTA som sker emellan två personer bör vara utan beröring. Blickar, skratt, samtal, gester. Allt är bättre än en sliskig hand på kinden.
 5. Spela ”The Game”.
  Att boken ”The Game” inte fått mer kritik är oroväckande. Dessutom är ”knepen” såpass vedertagna bland folk att nästan ALLA kan läsa av det på två sekunder. Läs litteratur som vidgar dina vyer på andra sätt. Det är mycket mer charmigt om du citerar Jane Eyre eller något.