Dejtingappen Scruff, som riktar sig till män som gillar män, har ändrat sina regler för vad som gäller vid profilbilder. Efter att appen blivit borttagen från Google Play flera gånger, kommer användare inte längre kunna ha profilbilder där de enbart har underkläder eller badkläder på sig, rapporterar BBC News.

BBC har sökt Google, men de meddelar att de inte kommenterar fall som rör enskilda appar. Google vill inte heller berätta av vilken specifik anledning som appen tagits bort från Google Play.

Många av Scruffs medlemmar har uttryckt sin besvikelse över att reglerna ändras.

– Craigslist, Backpage, Tumblr och nu även Scruff. En app där man måste verifiera sin ålder, censurerar användarnas profilbilder. Detta ser inte bra ut vänner, säger Amp Somers som har youtube-kanalen Watts The Safeword, där han har sexualupplysning.

Gjorde det för att inte bli borttagna permanent

Scruff har skrivit i sin egna blogg att om de tagits bort från Google Play permanent hade konsekvenserna varit förödande.

Eric Silverberg, verkställande direktör på Scruff, berättar för BBC att olika ”app stores” har olika typer av riktlinjer och specifikationer, vilket gör det problematiskt för Scruff och appar som liknar den.

Google har en policy för apputvecklare för vad som gäller appar med sexuellt innehåll. Men policyn ska vara väldigt kort och det ska vara öppet för tolkning.

Här är de nya riktlinjerna som Scruff infört

Scruff har innan de nya reglerna, förbjudit dessa saker på profilbilder:

  • suggestiva eller uttryckliga sexuella handlingar
  • bara skinkor
  • att dölja könet med händer, handduk eller andra objekt

Den uppdaterade policyn på Scruff lägger till de här punkterna:

  • foton som är tagna i duschen
  • om personen bara har underkläder eller badkläder
  • att dra ner resåren i midjan för att dra uppmärksamhet till skrevet

Det tillkom utöver dessa punkter ett förbud mot att ”kramas eller kyssas” på profilbilderna. Efter massiv kritik från användare ändrades det till ”uppmaning till sexuell akt”.