– Jag informerade män som har sex med män hur man knullar säkrare när en chef hörde av sig till mig och undrade om jag ville hålla på med radio. Jag kände att det var dags att ta steget fullt ut och förändra hbtq-riktningen om hur man informerar om sex i media, berättar han för qx.se.

Hur känns det så här långt?
– Skitbra! Vi får mycket frågor från en queer målgrupp, och det upplever jag inte har funnits tidigare. I andra sexualprogram har det mest varit heterodominerat, och därför har Ligga med P3 varit banbrytande. Det är kul!

Varför har responsen varit så stark bland homos, bin och transpersoner?
– Heterosexuella är rädda att trampa vissa på tårna samtidigt som hbtq-rörelsen har varit väldigt inriktad på att förklara vad den betyder och försöka vinna acceptans. Det har varit en slags assimileringskultur mot en obligatorisk svennebanan-heterosexualitet, men vi bjuder på ett annat utrymme.

För ett tag sedan kampanjade du för att fler heterokillar skulle utforska sin egen röv och stoppa upp saker i den. Varför gjorde du det?
– Vi får in en del frågor från straighta snubbar som bryter mot heteronormen, men inte vågar prata om det. Det är väldigt tydligt att det finns en rövapartheid för dem samtidigt som många män njuter av stjärtstimulering. Det var information och lite provokation i den kampanjen. Många läste om det, vi fick flera positiva mejl men också några som äcklades av det.

Vilken är den mest udda frågan du fått i programmet?
– Jag tycker inte några frågor är märkliga, men det det är anmärkningsvärt att det 2011 är så många som har så lite kunskap om sitt eget kön. Förutom det så märker jag att det funnits ett glapp när det gäller information och reflektion för bögar, flator och transpersoner. Vårt program fyller därför ett tomrum.

Hur förhåller du dig själv till allt det här sexpratet?
– Det finns många outbildade sexualupplysare som pratar utifrån sina egna erfarenheter och är väldigt gränslösa. Jag är socionom, har studerat genusfrågor och sexologi och allt jag berättar om är vetenskapligt förankrat, även om jag ibland vrider till kunskapen.

Okej, men berättar du på en gång när du träffar någon vad du sysslar med?
– Ja, det är som ett vanligt yrke. Jag svarar när någon frågar.

Och att du är en av frontpersonerna för ett sexprogram, hur påverkar det dina erotiska möjligheter?
– Haha, jag får alltid ligga!