Maj månad betyder kärlek och giftermål. QX har under flera år haft tema kärlek i majnumret och ofta har numret prytts av par som har eller ska gifta sig. Men hur har det gått den? QX hörde av sig till paren för att höra hur det står till med kärleken idag…

Jennie & Malin, QX maj 2004.
– Ja! Vi gifte oss ju 2004 och året därpå köpte vi vårt älskade radhus. Vi har sedan dess renoverat och fixat med det mer eller mindre hela tiden. Vi vill underhålla och hålla det snyggt. För några år sedan byggde vi in en pool på framsidan och vi har ett uterum på baksidan.
– 2007 kom vår son Hugo. Han är gjord med ivf i Linköping och han har autism och en lindrig utvecklingsstörning så han går i särskola och älskar skolan och är så duktig. Han älskar att bada, läsa böcker, se på film, serier och program på sin iPad. Och han älskar utflykter och ”äventyr”. Han tycker om skogen, sin sparkcykel och sin trehjuliga cykel. Vi har lärt oss mycket genom Hugo och vi är väldigt stolta över honom.
– Varje år brukar vi åka till Cypern på hösten och så gör vi någon mindre semestertripp i Sverige varje sommar.
– Vi har det bra tillsammans, familjen är viktigast.

 

Christoffer och Niklas. QX Maj 2009
– Ja, visst är vi det. Vi gifte oss 2009 ute på en klippa på södra Muskö, det var aamma år som man kunde bli gift ”på riktigt”. Innan var det ju parternskap. Tre år senare, i oktober föddes Daisy, vår dotter. En obeskrivlig känsla att få bli förälder, något vi tidigare tänkt inte var möjligt. 2014 flyttade vi till hus och det är underbart med hus, men samtidigt är det en ständig ”to-do-lista” som man aldrig blir av med. Under föräldraledigheten passade vi på att resa en hel del. När Daisy var stor nog for vi till Australien i sex veckor, året efter blev det Sydafrika och senast Mauritius och La Reunion. Däremellan har det hunnit bli ett gäng resor till Asien.
Hur firade ni ert 10-års jubileum som gifta förra året?
– Med drinkar på Anglais och en lång middag med massa mat på Riche!

 

Kaj & Alexander, QX Maj 2015
– Vi är fortfarande gifta med har inte satsat på Svenssonlivet med Villa, Volvo och Vovve. Vi har istället bytt stadsdel och flyttat till Södermalm till en fin lägenhet med terrass. Vi jobbar mycket och båda två har hunnit byta jobb, jag (Kaj)har gjort det två gånger till och med – och bransch. Sedan har vi hunnit göra några otroliga resor, bröllopsresan gick till Nya Zeeland och sen har vi varit i Bora Bora samt gjort äventyrsresor till både Tanzania och Borneo.
– Vi har inga barn med istället har vi sex stycken gudbarn. Så vårt liv är typ som en ”dans på rosor” (skrattar) och vi lever ett rätt balanserat parliv utan en massa drama och med fokus på vänner och socialt umgänge.

 

José & Stefan, QX Maj 217
– Jodå, vi är fortfarande gifta. Och det har gått så snabbt och varit skoj.
Jag (Stefan) har bytt tjänst inom Tullverket och José har börjat tävla i crossfit och startat eget företag. Vi hade babylycka med Frida för två år sedan, så numera är vi ”morföräldrar”. Sju valpar fick hon…
– Semesterplanerna är lagda på is denna sommar på grund av corona. Vi får se om det blir något resande i september då det var tänkt att vi skulle bo i en stor villa i Grekland med Josés släkt från Colombia.
– Annars är det som det brukar i ett förhållande där vi bråkar om vilken film vi ska se eller om vem som man tycker ska åka ut vid nästa ”lipsync for your Life” (skrattar).
– Vi är tacksamma att vi får vara tillsammans med tanke på hur världen ser ut idag. Till hösten har vi levt tillsammans i tio år. Och det är helt sjukt vad tiden gått snabbt.
– Vi älskar att somna ihop i soffan till en bra film, det var länge sedan vi lyckades hålla oss vakna en hel film ihop i en sittning… (skrattar).