Hej Philip, nu kan man alltså anmäla sig till GayCamp i sommar, berätta vad är det för nåt?
– GayCamp är en ideell förening som varje år håller i ett sommarläger. Det är en hel vecka som oftast brukar vara veckan innan Stockholm Pride. Tanken är att man ska kunna lära känna mer likasinnade personer, alltså skapa nya vänner och till och med kanske hitta kärlek. GayCamp erbjuder också varje år en återträff på hösten till alla som var med på sommarlägret där man kan träffa alla sina nya bekantskaper igen från sommaren.

Philip Yttermyr
 

Vad händer på en GayCamp och hur många brukar ni vara?
– Vi är runt 45-60 personer varje år som deltar på GayCamp sommarläger. Varje dag börjar med en så kallad ”basgrupp”, man är ungefär fem personer i varje grupp och pratar om allt mellan himmel och jord. Därefter är det ganska fritt, man kan gå till stranden, spela volleyboll eller helt enkelt bara umgås. GayCamp brukar styra upp olika aktiviteter under dagarna såsom pyssel, yoga, karaoke, lagsporter och massor av annat.

Och alla är välkomna?
– Såklart! Alla som definierar sig som män och attraheras av män är välkomna oavsett ålder eller bakgrund.

Är det många som kommer ensamma till lägret, man behöver inte vara orolig att man ska få vara själv hela veckan?
– Många som åker på GayCamp känner inte någon i början, men sen när veckan är slut så har man nya vänner och kanske till och med en ny kärlek. Det är en gemensamhet som skapas och alla kommer in i den. Det är viktigt för oss att alla ska känna sig trygga och inte ensamma. Det finns ingen åldersgräns, den äldsta vi hade förra året va runt 90 år gammal.

Hur länge har det funnits?
– GayCamp har funnits sen 1983 och kommer nog finnas väldigt många år till.

När och var är det och vad kostar det?
– I år sker sommarlägret vecka 29, 17 – 24 juli. Det kommer hållas i Bergslagen, mer exakt plats kommer gå ut till alla som anmält sig ungefär en månad innan. Kostnaden för både logi (i dubbelrum) och mat i år kostar 4000 kr fram till 30 april, därefter höjs priset till 4500kr. Önskar man att få bo i singelrum så tillkommer en extra kostnad.

Vad är din uppgift på GayCamp?
– Just nu är min uppgift att ta hand om hemsidan, www.GayCamp.se, samt marknadsföra det via sociala medier.

Har det hänt att deltagarna kanske träffat sin första kärlek på GayCamp?
– Ja herregud! Många åker därifrån med en ny kärlek. Andra åker därifrån med en ny sommarflirt.

Läs mer på: www.gaycamp.se