Det var porrskådisen Colin O´Neill som startade World Of Men-franchisen och för ett halvår sedan tog Eurocreme och Jack över. Konceptet handlar om att en person åker runt och visar sex i olika länder. Colin O´Neill filmade och var då och då även med i filmerna. Jack Jones filmar och regisserar, men är aldrig med själv i filmen.
– Jag började hjälpa en polare under olika porrfilmsinspelningar för flera år sedan, och sen har jag arbetat mig upp och nu filmar jag och regisserar, helt ensam.

I helgen besökte han Stockholm för att spela in en ny film i serien World of Men. Tidigare har World of Men bland annat varit i London, Paris, Madrid och Miami.
I alla städer har det varit lättare att hitta killar än i Stockholm.
– Det har varit extremt tufft här. Väldigt få nappar och de få som nappar ångrar sig sedan. Men nu har jag i alla fall spelat in ett par scener här i Stockholm med ett par killar.
Han berättar att många som är med i filmerna har själva kontaktat företaget och vill vara med. Men de flesta hittar han på lokala gaysajter som Gayromeo, eller Gaydar.co.uk. Eller genom tips från vänner och vänners vänner.
– När man skickar frågan på olika sajter om de är intresserade får man kanske svar från tjugofem procent som är intresserade. Av dessa är det kanske fem procent som genomför filmandet till slut.
Vilken typ av killar får frågan?
– Alla som ser sexiga ut. Det är klart att jag har en personlig preferens men det måste jag bortse ifrån, och se objektivt på vilken kille skulle dra besökare till World of Men. Kroppen är ju hyfsat viktig. Det behöver inte vara supertränat men en definierad kropp ser ju alltid bättre ut i kameran. Vi säljer ju en fantasi och de flesta tänder på en snygg tränad kropp.

Filmandet sker oftast i en hyrd lägenhet i respektive stad eller så spelar man helt enkelt in hos killarna själva om de föredrar det. Många killar filmas solo, det vill säga när de runkar framför kameran, men det som genererar mest intresse på sajten är när man för samman två killar för en ”duoscen”.
– Duos är roligare, men det handlar ju om att killarna ska tända på varandra och jag mailar alltid bilder på dem så att de får säga om de vill filma med den andra. Det blir aldrig bra om de inte skulle gilla varandra från början, sånt syns alltid i filmen.
Varför tror du att det varit så svårt att hitta modeller i Sverige?
– Jag vet inte. Men på nåt sätt finns det en reservation hos er här som inte finns i London och Madrid till exempel. Och det är ju en mindre gayscen här vilket gör att man inte är så anonym som i de större städerna.
Jack fick dock napp hos ett par killar i Stockholm.
– Jag har filmat tre scener med en kille. Han har gjort en solo och två duoscener med olika killar.Sen har jag filmat två andra killar som gjort en duoscen också.
Varför fastnade du för de här killarna?
– De ser bra ut och funkar för konceptet. Dessutom har en av killarna en riktigt stor kuk också. Det säljer alltid.

Två av killarna har spelat in porrfilm tidigare, men han som spelat in mest, Björn, har aldrig gjort film förut. Men Jack säger att det funkade bra.
World of Men-konceptet bygger på att jobba med många nykomlingar. Och det är en relativt lätt inspelningsmiljö med bara mig som filmar och regiserar, och en eventuell motspelare. Då är det så mycket lättare att snacka, och få till en bra stämning. Ibland kan man ta en paus och käka nåt, eller ta en promenad. Jag är väldigt mån om att killarna själva känner sig bekväma.
Hur viktigt är det att de skyddar sig?
– Vi gör inte bareback. Jag tycker det är viktigt att visa att folk ska skydda sig om man har analsex. Vi har ett ansvar inom porrbranschen och då känner jag att det gäller att föregå med gott exempel.

Hur mycket killarna får vill Jack inte svara på men han anser att det är en skälig summa.
– Porrens gyllene dagar är över eftersom allt går att få tag på gratis numer. Så det finns inte så mycket pengar i det här. Vad ”modellerna” får är det många olika faktorer som avgör. Men vi bestämmer alltid innan vad som ska betalas ut.

Din föregångare Colin O´Neill var själv med i filmerna han regisserade, det är inget du vill ta efter?
– Nej, det lockar inte. Det är klart att jag kan dras med i den sexuella energin när man filmar, speciellt soloscenerna, men jag tänker mer på ljud, ljus och sånt när jag filmer än vad som sker framför mig.
Jobbar du bara med det här?
– Nej, jag jobbar i en butik under helgerna. I en helt annan bransch och det är vad som håller mig normal, skrattar han.
Porrbranschen dras med et smutsigt rykte och många utnyttjas för lite betalt. Kommentar?
– Ingen är utnyttjad här i alla fall. Alla våra modeller gör det för att dom vill göra det. Det är helt fritt att säga ja och jag känner även här att jag har ett ansvar att kunna säga nej till människor som jag känner gör detta av fel anledningar. Vi driver ett seriöst företag och det är viktigt att alla parter är med på det av rätt anledningar.

World of Men är en pay-per-view-sajt.
World of Men

I morgon: Björn spelade in film med Lorenzo i Stockholm.