På det gyllene 90-talet var det en självklarhet att BDSM och fetisch-världen i Stockholm samarbetade över ”gränserna”. Sedan har det gått i vågor och just nu är den en våg som böljar fram där flera initiativ för samarbeten oavsett könsidentiteter och sexuella läggningar.

Ett bra exempel på det är eventet ”Domination Stockholm”, inspirerat av ett motsvarande i Köpenhamn som drog igång 2021 hos SLM-klubben.

– Då som ett mindre men only-event men med i princip samma form som vi har satt samman nu, berättar en av de två Stockholms-arrangörerna, ”Spot”. Vi har båda besökt eventet de bägge gångerna det satts upp och sa redan efter första året att detta måste ta med oss hem till Stockholm. Utbildning och en mer hard core och fokuserad stämning på maktskiften, smisk, pisk, bondage och förnedring. Allt man kan begära av en bra BDSM-fest!

Och Spot lägger till:
– BDSM är ett könsöverskridande paraply som vi borde samlas oftare under för att inspireras, se, och lära av varandra.

Spot har tillsammans med ”Sir J” fått fart på SLM Stockholms BDSM-verksamheter. Föreläsningar och praktik har funnits med på de ”svarta” kvällarna första söndagen i varje månad och antalet besökare har ökat rejält. De två har även varit engagerade i Kinky kvarteret under Stockholm Pride och den platsen har varit viktigt för att knyta banden mellan BDSM- och fetisch-världens olika föreningar.

– SLM Stockholms tidigare samarbete med Club Wish och vår förkärlek till ett mer gemensamt BDSM utbyte alla Sveriges klubbar emellan pitchade vi nu för en mixad vår-version av den danska upplagan till vår styrelse som varit extremt stöttande genom hela projektet, berättar Spot. Vi är kort sagt skitstolta över att kunna bjuda ner alla könsidentiteter och läggningar till Domination Stockholm 5-7e maj 2023.

En första omgång biljetter släpptes tidigare i mars och sålde slut snabbt. Under fredagen släpps en omgång till så är du intresserad av att vara med gå in och köp nu. Kolla vidare via sidan dominationstockholm.se