Inte bara Porn Hub har tagit tempen på världens gays, eller män som har sex med män. Även den i särklass största appen, Grindr, har kollat sina användares beteenden och taggingar och åsikter och vi kan till att börja med konstatera att Sverige varken är i topp eller i botten av något de mätte!

Däremot toppar Finland listan över de som ser sig som versatile i sängen, dvs både gillar att vara aktiva och passiva, toppar eller bottoms för att tala engelska. Tätt efter Finland kommer Österrike, Tyskland, Australien och Ungern.

Mer ensidiga, i alla fall när de presenterar sig på appar, är sydkoreaner som toppar listan för passiva/bottoms. Sydkorea följs av Japan, Vietnam och så våra öppna grannländer Danmark och Finland. Om de skall få som de vill så gör danska och finska killar rätt i att resa till Trinidad och Tobago, där anger flest killar att de är aktiva/tops. Aktiva killar hittar man även i Kenya, Kina, Myanmar och på närmare håll också i Grekland.

Än mer detaljerade önskemål i sängen presenteras i Grindrs Unwrapped 2023: Tyskland har flest som tänder på armhålor följt av Frankrike, Brasilien, Marocko och Storbritannien. Fötter däremot är något som lockar italienare, tyskar, britter, fransmän och amerikaner. Den än mer specifika listan, flest antal välhängda passiva killar, hittar man i Frankrike. Därefter stöter man på dessa killar i Storbritannien, Kanada, USA och på Irland. I en annan kombo, flest aktiva feminina killar, toppar Irland listan följt av Storbritannien, USA, Australien och Nya Zeeland.

Flest som inte ägnar sig åt analsex i bingen bor i Singapore. Även Filippinerna, Kina, Kenya och Nya Zeeland har en massa Grindr-killar som inte gillar penetration.

Och flest som älskar att få sexbilder och filmer skickade till sig hittar man i USA följt av Kanada, Finland, Australien och Norge.

Öppna relationer det gillar man i Sydkorea, Nigeria, Pakistan, Malaysia och i Schweiz. Och flest björnkillar lufsar runt i Bangladesh följt av Pakistan, Nigeria, Förenade Arabemiraten och Grekland. Läderkillar däremot är mer koncentrerat till Europa med Nederländerna i topp följt av Belgien, Panama, Schweiz och Storbritannien.

Grindr-användare ägnar sig inte enbart, tro det eller ej, åt att fundera kring positioner i sängen. ”Årets Mamma” har de utsett och det blev Taylor Swift som tog hem trofén. Den absolut bästa filmen utses Barbie till medan bästa citatet, som får Grindr-killarna att kissa på sig av skratt är från andra säsongen av White Lotus där Jennifer Coolidge som Tanya desperat vädjar om att räddas med att viska fram ”please, these gays, they’re trying to murder me”. Bäst TV-serie är, såklart brittiska Heartstopper medan vår svenska Young Royals inte hamnade på topp-femlistan.

Slutligen så är den händelse under 2023 som fått app-användarna att känna mest hbtq+kamplusta att Kim Petras vann en Grammy. Följt av att den kinesisk-amerikanska filmen ”Everything Everywhere All at Once” utsetts till Bästa film vid Oscarsgalan, att Mauritius avkriminaliserat homosexualitet, att Taylor Swift utsågs till ”Person of the Year” av tidningen Time och att Island kriminaliserat omvändelseterapi….

Och så kan vi lägga till att den hetaste mannen på jorden tydligen är brittiska hunken Henry Cavill, medan Lil Nas X hamnar tvåa, Troye Sivan, Luke Evans och Jonathan Bailey kommer tätt efter.

Så nu kan vi alltså konstatera: Finländare är passiva som danskar, snuskiga som norrmän och islänningars homokamp får hela världen att känna stolthet.  Svenskar däremot sticker varken ut som tops eller bottoms eller något däremellan.