Trekanter kan vara kluriga. Raffiga på film, absolut. Sällan överträffade av verkligheten. Åtminstone inte om man ska envisas med att vara kär mitt i det roliga. Och röriga.
Tillåt mig att berätta om min första.

Jag hade börjat skriva med en man. Min vana trogen blev jag snabbt förälskad. Ja, det kan ju vara härligt i och för sig. Fint, sprudlande, sprakande och så vidare.

Eller himlades dumt. I det här fallet var det till och med idiotdumt. Mannen i fråga var nämligen lyckligt gift.

För hans del gjorde det inget om jag var lite kär. Det går väl över, sa han. Vi kunde ju ses ihop med hans make. Kanske ha sex?

Absolut, svarade jag och lade en hel bukett med röda varningsflaggor åt sidan. Även det ett återkommande drag hos undertecknad. Se det du vill, undvik resten. Så dumt. Men är man från Dalarna är det lätt att vara naiv. Tro mig.

Min förälskelse och hans make mötte upp mig i huvudstaden. Regnet vräkte ner och det hade kunnat tolkas som ett tecken från en gråtande Gud: vänd om mitt barn.

Men icke. Jag kände mig fullständigt bekymmerslös. Tjolapp tjolahej! Här kommer jag för en liten trekant!

Vi drack mousserade i deras vardagsrum. De satt i soffan, hand i hand, och jag kände mig som ett kolossalt bihang. Och aldrig förr hade jag varit så kär.
Jag tänkte:
Hur gör man när man vill suga av den ena av de lyckliga två? Helst av allt gifta sig med honom? Ber man den andra om lov? Den detaljen hade jag inte tänkt igenom förrän jag satt i den där djupa Josef Frank-fåtöljen och kände mig både pilsk och dum i huvudet.

Förnuftet kom till mig och jag bestämde mig för att inte föreslå någon trekant.
Smart.

Men de som känner mig vet att jag ofta ändrar mig. Min hjärna, mitt hjärta och mitt kön är dessutom inte alltid överens om vad som är rimligt. Därför lyckades min drift överraska min hjärna vid frukostbordet dagen därpå och jag utbrast:
”Hur lägger man fram frågan om trekant på bästa sätt?”
Inte lika smart.

En stund senare var vi nakna i deras säng. Jag kände min förälskelses händer över min nakna kropp. Jag kände även hans makes läppar mot mina.

Så här gick mina tankar:
Jag var otrogen mot makens äkta hälft – den hälft som jag var helt kär i – medan den äkta hälften hade halva sin hela hårda långt uppe mellan mina två halvor… Och den andre hälften hade min hela i sin hals och hans halvor i över sin äkta hälfts ansikte…

Ja ni förstår, som ordspråket säger: ”den som ligger mellan två äkta halvor trillar lätt emellan”. Det var precis vad jag gjorde. Så dumt. Så oerhört dumt.

Man kan väl säga att det hela slutade snopet. De lyckliga två fortsatte sitt gemensamma liv. Jag grät fram tills det att jag hade en annan man över – eller var det under? – mig.

Jag drog flera lärdomar av denna upplevelse.

En fyrkant eller lite traditionellt gangbang där alla har att göra och där ingen kärlek är inblandad – absolut, jag är inte den som är den. Men en trekant där det tredje ögat är hopplöst kär mitt i allt det roliga? Tack, men nej tack.

Då tar jag hellre en stund med mina vänner på Pornhub.