Sex-appen Grindr kommer lägga till en ny term som kallas ”side” och som användare kan visa på sin profil istället för top, bottom eller versatile. ”Side” syftar på dem som inte tycker om analsex, och från och med 15 maj finns den som alternativ på Grindr.

”Side” blev känt av psykoterapeuten Joe Kort redan 2013 då han skrev en artikel med titeln ”Guys on the ‘Side’: Looking Beyond Gay Tops and Bottoms” för Huffington Post. I artikeln ställer han frågan: ”Tänk om en kille varken är en top, bottom eller versatile? Hur är det egentligen med alla de homosexuella män som aldrig har ägnat sig åt analsex och aldrig kommer att göra det?
Det var då han uppfann termen ”Side”.
– Det här är ett av mina stoltaste professionella ögonblick, skrev Joe Kort på Twitter efter att ha fått reda på att Grindr skulle uppdatera sina preferenser med ”side”.

Istället för analsex föredrar man som ”side” nämligen ”mindre invasiva handlingar” som oralsex, kyssar, frottage (ömsesidig genitalgnidning), massage och onani, för att nämna några. Den som identifierar sig som ”side” men ändå kan tänka sig att ha analsex någon gång ibland kan även kallas för ”side-verse”.

Så det så.

Och kom ihåg – Always Look on the Bright SIDE of Life!