– Alla vill ha en bastuklubb, och vi har blivit erbjudna en lokal som tidigare använts av arbetare där flertalet va finnar, berättar Micke Eklöf som under 80- och början av 90-talet drev en rad olika sexinriktade klubbar i Stockholm och är en av endast tre som under bastuklubbslagens tid blev dömd för att ha brutit mot den.
Det kommer att finnas ”massor av duschar” och en 30 kvadratmeter stor bastu, berättar han vidare för QX. Planerna är att ha öppet dygnet runt och anpassa verksamheten utifrån intresset. Blir det stort så finns det möjlighet att expandera med en ångbastu och bubbelbad.
– Besökarna kommer få en handduk och kan köpa ett hänglås när de kommer, säger han.

Trots att bastuklubbslagen, som förbjöd inrättningar där intimt umgänge uppmuntrades, varit avskaffad i över 10 år, har det varit svårt för nya gaysaunor att etablera sig i Sverige.
En avgörande orsak har bland annat varit svårigheter att få hyresvärdar att acceptera verksamheten. Eklöf berättar att man har klart med kontraktet fram till 2017.

Texas Gym & Sauna bygger om för fullt just nu för att bli klara till december. En entré är under uppbyggnad och isolering och annat byggmaterial står staplat i lokalen.
Det återstår än så länge mycket jobb och administration.
– Vi är ett skönt gäng som jobbar med detta. Vi har bestämt oss att göra detta vare sig någon gillar det eller inte. Dessutom har vi ett bra nätverk med DJ:s och personer som jobbar med säkrare sex. Det kommer bli ett bra ställe för killar att trivas helt enkelt.

Okej, och adressen är?
– Det ligger på Söder men lite lagom off. Så mycket kan jag säga idag.


Läs mer: Sagan om bastuklubbslagen