Programmen handlar om aktuella ämnen, allt från klimatfrågor till feminism. Genusforskaren Tiina Rosenberg och dragartisten Robert Fux, mest känd som bitsk druga i Cunigundas mammor, är först ut.

– Det ska bli helt fantastiskt att jobba med Tiina, säger Robert Fux. Hon är the strongest women in Sweden. Jag får väl försöka vara nåt slags motpart och representera det otäcka könet. Typ the strongest hen.

Vad blir din uppgift?
– Jag är Tiinas sidekick, så jag ska väl bara sitta där och försöka förstå vad hon säger. Improvisera och vara så underlig som jag brukar vara.

Tiina Rosenbergs program sänds nu på måndag den 8 juni och och torsdag 11 juni. Tisdag och onsdag är det journalisten och dansprimadonnan Elisabeth Höglund som intar studion tillsammans med Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

– Det känns väldigt nervöst. Att vara lika rolig som Annika Lantz och lika allmänbildad som Thomas Nordegren är ju oerhörda krav att leva upp till. Som tur är har jag min bisittare Lena Mellin att luta mig mot, säger Elisabeth Höglund.

Rosenberg i P1 sänds måndag 8 juni och torsdag 11 juni kl. 15.03.
Höglund i P1 sänds tisdag 9 juni och onsdag 10 juni kl. 15.03.