På 70-talet visste en av vår tids creddigaste journalister – Erik Fichtelius – hur man roade sig en regnig dag.

Men nu är det 2000-tal och TV:n har fler än två kanaler. Vad har då digital-tv att erbjuda en regnig midsommar?

Det mest klockrena valet är Billy Eliott, om 11-åringen som slits mellan sin pappas önskan att han ska bli boxare och sin egen dröm att dansa balett.
Intressant side-note är att filmen faktiskt påminner om Tony Irvings liv, som du kan läsa mer om i QX September
7.7 i poäng på imdb – klart sevärd!
Kanal 5, fre 21.00

Samtidigt går tokmysiga komedin Livet från den ljusa sidan på Svt. Välj den ena, välj den andra – du med bokstavsdiagnos kan alltid zappa mellan de två.

Marcus Berg - snyggare än Zlatan - gjorde tre mål mot Vitryssland. Här sportar han looken 'Blue Steel'.

Sen finns alltid basudbudet av Top Model, Scrubs och Hell’s Kitchen och sexan matar Simpsons och Family Guy som vanligt. På lördag sänder TV4 en repris på då Carina Berg flyttade in hos Sveriges skojigaste rubrikmakerska – Kikki Danielsson – och läste dennes dagbok i bastun. Fest!
TV4, lör 19.30

Eller varför nöja sig med att kliva in genom ytterdörrn? Kliv tillbaks in i garderoben igen och se Sveriges U21-herrar i fotbolls-EM på hemmaplan. Efter 5-1 mot Vitryssland tar sig ”det nya landslaget” an titelaspiranterna Italien. För dig som hatar fotboll – de här killarna är i alla fall snyggare än A-landslaget. Ge dem en chans!
TV4, fre 16.55

För dig som är som jag – dumihuvet – kan en lektion i machokultur vara på sin plats. På lördag avslutar TV6 sitt Rocky-marathon med film tre och fyra i serien. Se Sylvester Stallone få på käften av en uppumpad och stor Dolph Lundgren! Värdelösa filmer – men hey, det regnar.

Om du inte gillar tv – sätt på något annat du tycker om.

Glad midsommar!