Ett sant geni
”Han var verkligen Kungen Av Pop för mig. Han var ett sant musikgeni. Han gav mig riktigt fina dansminnen. Sorgen är stor! Mitt bästa minne var när ja köpte min första jacksonplatta . (HIStory) grym asså!”
Bästa låten: They Dont Care About Us!

– zip_1, Kille, 19, Växjö

Den bästa medicinen
”Jag lever för musik, musik är som medicin. Michael Jackson är den bästa ipren som finns. Vad han har gjort för mig? Hans texter, hans image.hans dans..usch de är svårt att förklara..han är bara en legend. Jag sjöng alltid ”Black or White” till mig själv i spegeln..(mamma är vit, pappa svart)..min favoritsång som liten.”
Bästa låten: You are not alone

– birthdaysex, Tjej, 22, Stockholms län

Fans tänder ljus vid Michael Jacksons stjärna på Hollywood boulevard.

Trodde jag var hans lillebror
”Alltså det är ju så sjukt mycket. Jag trodde att jag själv var hans lillebror när jag var liten. För att jag heter Jayson och han Jackson, båda mörka. Tänkte att det bara måste vara så. men det var min stora hemlighet.
Bästa låt: Heal the world”

– Jeyson Lopez, Kille, 20, Gävle

Fantastisk show
”Han gjorde en spelning i Göteborg för massa år sedan… Det bästa var hans dansstil och rösten blandat till en fantastisk show.”
Bästa låt: Heal the World

– denim_attitude, Kille, 18, Västra Götaland

Även i Kina tände fansen ljus till minne av sin idol.

Nådde ut till alla
”Han har sådan genomslagskraft över hela världen o hans musik nådde ut till alla. Har bara sett honom på tv/video aldrig nångon konsert så nått direkt minne av han live har jag tyvärr inte, och kommer uppenbarligen inte att få.”
Bästa låt: Billie Jean

– qutie_boy, Kille, 28, Stockholms län

Dynamik och själ
”Jag fick låna dubbelskivan ”History” av en kompis. Jag kopierade den genast på band och dansade till den hela sommaren. Kommer aldrig att glömma sommaren då jag upptäckte Michael Jackson. Hans oslagbara talang! Michael Jackson var både en grym sångare, dansare och låtskrivare som ingen lyckats toppa! Många av hans låtar är väldigt simpelt uppbyggda men samtidigt väldigt genomtänkta. Lyssna bara på basen i ”Billie Jean”. Det är en en takt lång basslinga som återupprepas om och om igen igenom nästan hela låten. Sen fanns det så mycket dynamik och själ i hans sång så han kunde göra många låtar till hits bara på grund av hans röst. I en intervju med Michael Jackson så fick han frågan om hur han skrev sin musik och han svarade: ”From up above, don’t write the music, let the music write itself”, och det tyckte jag var väldigt fint sagt av honom.”
Bästa låt: Black Or White.

Jojnes, Kille, 21, Göteborg

Den sista stora musikikonen
”Michael Jackson var den sista stora musikikonen vars musik gick hem hos alla. Världen kommer aldrig få en artist med samma inverkan på musiken/videor/dans som han har haft. Han var en fulländad artist och performer. Han har gjort så otroligt många fantastiska låtar men ”Dirrty Diana” och ”Man in the mirror” är mästerverk. Mitt bästa minne är alla videor som man har växt upp med.”
Bästa låt: Dirrty Diana, Man in the Mirror

– WalkThisWay, Kille, 25, Stockholm

Ett hav av vita handskar – en hyllning till legenden.

Musikaliskt geni
”Han var helt enkelt var en fantastisk artist, musikaliskt geni, och helt otrolig på liveframträdanden. Han gav verkligen allt han kunde för varje liten bit musik han skrev, komponerade eller framförde.”
Bästa låt: Will You Be There

– LastMomentKille, 20, Oslo

Största idolen genom tiderna
”Michael har alltid varit en av mina största idoler genom tiderna. En låt jag kunde känna igen mycket av saker jag själv varit med om har varit ”The way you make me feel”. Jag tror att om man någon gång mött sin allra första kärlek så stämmer texten på den låten galant. Mitt bästa minne var när han sjöng låten ”Will you be there” på någon gala. Det var en tjej som kom genom taket med jättelika vingar och omfamnade Michael. Där var det även personer som körade till låten som det brukade vara när man sett videon till denna låt. Jag rös ordentligt när jag såg den videon första gången.”
Bästa låt: Heal the world

– Seductive_Beauty, Kvinna, 29, Sandviken

The King of Pops tragiska bortfall täckte förstasidorna på svenska tidningar.

Att bli vuxen är inte lika tråkigt längre
”Michael Jackson tog mig genom sin musik in i en värld med kärlek utan gränser. En värld där varken ålder eller hudfärg spelade någon roll. Han var en artist som både jag, en ljushyad pojke på 14 år och min storasyster på 23 år samt min mörkhyade klasskompis kunde alla lyssna på och ha gemensamt. Det gjorde honom stor för mig. Han rev ner barriärer och gav framtidshopp om att allt var möjligt. Minnena av Michael är många. Men det som fastnatt mest av han är videobilderna där man ser honom leka med en massa barn i sin lekpark på ”Neverland Ranch”. Tanken av att aldrig låta barnet i sig dö som Michael hade, är något som jag tagit till i mitt liv. Att bli vuxen va inte lika tråkigt längre.”
Bästa låt: Black or White

– DiRTY RiCHKille, 25, Stockholm

”Sättet han framförde sina låtar på gjorde honom stor. Jag har mest minnen från thrillerlåtarna.”
Bästa låt: Hela Thrilleralbumet.

– Mangen, Kille, 46, Borås

Läs mer om Michael Jacksons bortgång

Första liveframträdandet av Billie Jean när Motown firade 25 år. Helt improviserat. Helt bananas.