Det är lite sommarsvalt nu under juli – i alla fall utomhus. Men denna helgen är det stor galapremiär på nya gayklubben Zipper i centrala Stockholm. Torbjörn Nyman och Barbara Pindel slår upp portarna tillsammans med artisten Kayo och Dj JJ och håller straight, men mixad, klubb på fredagar, gayklubb lördagar och lounge i veckorna.





På Kolingsborg är det fortsatt party med klubben Paradise på fredag. Denna helg är det vackra Babette o Company som ser till att underhålla från scen. På stor dansgolvet spelar Emil Hellman schlager och hits och i Panoramabaren är det Jonas Lindevik som ser till att tonerna går åt R&B och Hosue-hållet.
På lördagen är det Libra som med hjälp av M.O.D levererar technotoner för alla danstroll på stora golvet. I Panoramabaren spelar Anders Sewerinson blandade hits från tre decennier.




Guldrummet, bara något kvarter från Zipper, håller sig sommartid till lördagar i egen lokal på stora klubben Ambassadeur. Om Libra är Berlin är Guldrummet, denna lördag med Micke Hi som DJ Stockholms svar på Barcelonas gaygolv. Så det är bara att välja, eller helt enkelt leka city-hopper på hemmaplan!



Ännu mer Berlin-känsla än hos Libra får man garanterat på läderklubben SLM. På fredag är det bar och på lördag är det K-Paxian som sköter spelningen. Om man skall döma från mixade festen på Midsommar så kommer dansgolvet fyllas upp snabbt denna kväll. Öppet för killar som gillar fetisch-stilen och är medlemmar i klubben.



Beroende på väder kommer Mälarpaviljongen har sin Thank God it’s Friday med Jackie Clean som värdinna på just fredagskvällen och Club Before i Navid Kabiris regi på lördagskvällen. En varm kväll om än med lite moln är garanterat bästa partyboostaren!





Är du en 90’tals-hbtare? Vill du få en försmak av fredagen i Stockholms Pride Park? Klubben 90’s, som tidigare höll till på Riddarholmen, har nu skaffat sig Metro på Götgatan som hemmahamn. Två dansgolv som denna helg bjuder på Linda Sundblad (Lambretta) och Leif Wademark på det ena och Andreas Barth med indie och Britpop på det andra.



Björnklubben håller den allt mer utåtriktade björnkulturen levande i Stockholm. Är du björnkille eller gillar du björnkillar eller helt enkelt ”bara” vill umgås i trevligt och avslappnat grabbsällskap så kan vi tipsa om att Viking Bears har sin pub öppen denna lördag.



Barerna bjuder på såväl öl, vin som superduper-föda. Side Track vid Mariatorget, Roxy vid Nytorget, Torget i Gamla Stan och Göken med sidekicken Chakula på Kungsholmen och Pontonjärsgatan. Andra bra tips för en matbit och bira är Clas på Hörnet i Vasastan/Sibirien, Lydmar såklart liksom East, Papa Ray Ray och så Restaurang Stockholms lördagsskumpa. För att bara nämna några!


GÖTEBORG
I Göteborg bullas det upp inför lördagens stora fest på Kajskjul 8 där Zapphobar och Queer traditionsenligt slår sina påsar ihop i juli- På scen står Lili och Susie liksom isländska Fridrik Òmar med sin grupp Euroband. Dessutom blir det två dansgolv där Gossips Markus spelar schlager och Zocky respektive Aron sköter stora dansgolvet. Förköp hos Gossip.




Förutom Göteborgs regelbundna gayställen Gretas, BeeBar, Gossip och gaysnälla Haket så kan vi tipsa om att även björnarna i Göteborg har sin bar öppen denna helg. Fredag kväll samlas brum-killar, beundrare och alla andra intresserade på Haket.




MALMÖ
På Wonk har du en chans att få en försmak inför OutGames och Rocco-festerna. Dan köpenhamnska klubbens resident John Eltong är på visit och spelar brallorna av skåningarna. På Popgolvet spelar dessutom Deejay Jonny och Belinda kör karaoken.
Läderklubben SLM har sin sommarklubb öppen varje lördag.



NO

KÖPING
Av RFSL-avdelningarna landet runt är det enbart RFSL i Norrköping som har sin klubb öppen lördagar sommartid. Seaside heter den och medlemmar med en gäst vardera är välkomna. I Borås är lördagsklubben stängd, men istället har man ”Sommarmagasinet” öppet torsdagar.