Under sex dagar kommer 24 grabbar från lika många länder och regioner i Europa slåss om att få blir den hottaste gaykillen på kontinenten.
Det blir cocktails-partys, solidaritetsmiddag och så såklart den stora finalen som hålls på Sentrum Scene i centrala Oslo den 22 augusti.
En jury väljer nogsamt ut den kille som bäst kan representera titeln Mr Gay men även folket kan delta. Idag öppnade hemsidan omröstningen där man kan lägga en röst för sin favorit.
Då det blev lite osynk med de svenska Mr Gay Swedentävlingarna är det inte årets vinnare Christo Willesen som representerar Sverige norr om Skåne. Itsälet är det 2008 års vinnare, Mirza Muhic som står på scen i Oslo.
En annan kandidat som representerar svenskt territorium ör Mr Gay Denmark/Øresund Mitchel Nebelong-Ibsen och en kille som definitivt har koppling till värmländska skogarna är Mr Gay Norway, Walter Heidkampf.
Från Vitryssland kommer 23-årige Andrei Charkas och skriver i sin förklaring att landet aldrig tidigare representerats i tävlingen. Nu vill han bidrar med slavisk skönhet.
En annan nykomling är Palestina som bidrar med en kille från Västbanken. Han ser sitt deltagande som ett sätt att bryta ner psykologiska och kulturella barriärer.
Överhuvudtaget finns flera deltagare från länder där klimatet för bögar inte är helt enkelt. Förutom Vitryssland och Palestina deltar killar från t.ex Ryssland, Rumänien och Bulgarien där Pride-parader har mött hårt motstånd.
Åldersspannet på delegaterna går via 20 upp till 49 och bland deltagarna finns en öppet hiv-positiv och två döva.


Läs mer om dem och rösta via mrgayeurope.net

Här är alla delegaterna 2009:
På begäran av den palestinske deltagaren har vi tagit bort bild och namn då han utsatts för hotelser i sitt hemland (2010-09)