Det är inte lätt att få uppmärksamhet i det stora landet i väster. Det märks tydligt när gaytidningen OUT listar världens bästa klubbar för homosar, främst då killar.
Skall man tro deras val fullt ut är det till just USA man skall förflytta sig om man vill ha riktigt kul och hänga på de allra mest rätta ställena.
Men även Latinamerika är väl representerat och i Europa är det partymetropolerna Berlin., London, Paris och Barcelona som rekommenderas, liksom en bar i Istanbul.
Mest spännande låter dock Fusion bar i Nepals huvudstad Katmandu som är en del av Dwakin’s hotell. Och utsikten från baren Vertigo på toppen av Bangkok-hotellet Banyan Tree ser inte ut att gå av för hackor.
Att alla listningar blir orättvisa noteras även i OUT som avslutar sin 60-klubb/bars-listning med att uppmana sina läsare att själva skicka in tips på sitt lokala hang out.
Vi passade självklart på att komplettera vår redan digra GayMap med de av OUT listade gayhaken – så surfa runt så ser du var de ligger och kan spana in extra vad det är för hak via länkarna.
Och vi hänger dessutom självklart på OUTs uppmaning: saknas ditt favvohak i GayMap så maila oss ditt tips via [email protected]

OUTs listning av de 60 bästa gayställen i världen

New York:







Nordöstra USA:





Chicago:






Midwest:





Los Angeles:




San Francisco:




Västra USA:




Nordvästra USA:




Miami Beach:





Södern:





Kanada:




Mexiko och Sydamerika:







Frankrike:





Storbritannien:





Berlin:




Övriga Europa:






Thailand:




Asien:


I Vietnam tipsas om GC bar i Hanoi och Apocalypse Now i Ho Chi Minh-staden